to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 05.01.2015

πηγή: Τα Νέα

Διεθνή

Νεκροί θεωρούνται οι οκτώ ναυτικοί που ναυάγησαν ανοιχτά της Σκωτίας

Νεκροί θεωρούνται πλέον οι οκτώ ναυτικοί που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο με κυπριακή σημαία, που ναυάγησε το Σάββατο στα ανοικτά της Σκωτίας. Οι επιχειρήσεις για την ανεύρεση των οκτώ μελών του πληρώματος διακόπηκαν, όπως ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.


Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από επιβάτες του οχηματαγωγού δείχνουν ένα πλοίο σε κάθετη θέση, του οποίου είναι ορατή μόνο η πλώρη.

 

Το φορτηγό πλοίο Cemfjiord, κυπριακού νηολογίου, ναυάγησε περίπου 25 χλμ. στα ανοικτά του Γουίκ, στη βορειοανατολική Σκωτία, πιθανότατα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι έρευνες διακόπηκαν την Κυριακή και «δεν θα επαναληφθούν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, προσθέτοντας πως οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι μηδενικές.

Τα πλοία που διαπλέουν την περιοχή του ναυαγίου κλήθηκαν, ωστόσο, να διπλασιάσουν την επαγρύπνηση, δήλωσε.

Οι οικογένειες των αγνοουμένων ενημερώθηκαν για το τέλος των ερευνών και μια ομάδα του Γραφείου Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (MAIB) έφτασε επιτόπου για να επιχειρήσει να ρίξει φως στο ναυάγιο.

Το φορτηγό πλοίο είχε θεαθεί από οχηματαγωγό το Σάββατο γύρω στις 16:30 (ώρα Ελλάδας). Η τελευταία θέση του πλοίου είχε καταγραφεί την Παρασκευή στις 15:15 (ώρα Ελλάδας).

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από επιβάτες του οχηματαγωγού δείχνουν ένα πλοίο σε κάθετη θέση, του οποίου είναι ορατή μόνο η πλώρη.

«Επικρατούσε ισχυρή τρικυμία και οι καιρικές συνθήκες φαίνεται πιθανό ότι έπαιξαν έναν ρόλο» δήλωσε ο Τόνι Ρέντινγκ, εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Brise Schiffahrt Hamburg.

«Όμως θα πάρει καιρό να μάθουμε τι συνέβη. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ρωτήσουμε το πλήρωμα και το πλοίο έχει βυθισθεί σε βάθος 68 μέτρων» δήλωσε.

Ναυπηγημένο το 1984, το μήκους 83 μέτρων φορτηγό πλοίο είχε περάσει με επιτυχία την τελευταία επιθεώρησή του το Δεκέμβριο, διαβεβαίωσε η Brise Schiffahrt Hamburg.

Το πλοίο μετέφερε περίπου 2.000 τόνους τσιμέντου από το Όλμποργκ (Δανία) στο Ράνκορν, κοντά στο Λίβερπουλ, στη βορειοδυτική ακτή της Αγγλίας, όπου επρόκειτο να φθάσει σήμερα, Δευτέρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)