to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:12 | 14.08.2021

Διεθνή

Νεκροί και οι 8 επιβαίνοντες: Ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Τουρκία

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος


Πυροσβεστικό αεροσκάφος με 8μελές πλήρωμα, που είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία, συνετρίβη στη νοτιοανατολική Τουρκία την ώρα που επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην πόλη Καχραμανμάρας, κοντά στα Άδανα σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό. Νεκροί και οι οκτώ επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με την τουρκική Διεύθυνση Δασών, πρόκειται για αεροσκάφος Be-200 και «ομάδες διάσωσης έχουν σταλεί στο σημείο της συντριβής. Τα πλήρωμα αποτελείτο από 8 ανθρώπους, πέντε από τη ρωσική ομάδα και τρεις από τη γενική διεύθυνση Δασών της Τουρκίας»,πού έχασαν τη ζωή τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος.

Μεγάλος αριθμός διασωστών έχει αναπτυχθεί στο σημείο και στις εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται καπνός που έχει υψωθεί σε ορεινή περιοχή.

Ο κυβερνήτης της πόλη Καχραμανμάρας, Ομέρ Φαρούκ Τσοκσούν δήλωσε ότι το αεροσκάφος συμμετείχε στην επιχείρηση για την κατάσβεση πυρκαγιάς που προκλήθηκε όταν κεραυνός χτύπησε δέντρα στην περιοχή και η οποία στη συνέχεια εξαπλώθηκε.

«Καλέσαμε το αεροσκάφος για βοήθεια, αλλά σύντομα χάσαμε επαφή με το ραντάρ και το αεροσκάφος συνετρίβη. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ξέρουμε τι έχει συμβεί, έχουμε στείλει σωστικά συνεργεία στην περιοχή», πρόσθεσε.

Οι πυρκαγιές στις μεσογειακές αρχές της Τουρκίας που μαίνονται πολλές ημέρες έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή οκτώ ανθρώπων και έχουν καταστρέψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασών και καλλιεργειών στις επαρχίες της Αττάλειας και των Μούγλων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)