to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νεκρή έγκυος φάλαινα - 22 κιλά πλαστικού στο στομάχι της

Επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ιταλίας ότι η έγκυος φάλαινα που βρέθηκε νεκρή στις ακτές της Σαρδηνίας την περασμένη εβδομάδα είχε στο στομάχι της 22 κιλά πλαστικό.


Ο Λούκα Μπιτάου , πρόεδρος του ομίλου SeaMe, δήλωσε στο CNN ότι στο στομάχι του ζώου υπήρχαν πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, δίχτυα, κλωστές, σωλήνες, περιτυλίγματα υγρού πλυντηρίου, και άλλα αντικείμενα το είδος των οποίων δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί. 

«Ήταν έγκυος και σχεδόν σίγουρα το έμβρυο ήταν νεκρό πολύ πριν πεθάνει και η ίδια μια και βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν μετά από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που θα γίνουν από κτηνιάτρους στην Πάδοβα.

Η φάλαινα φυσητήρας είχε μήκος 8 μέτρα και εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές στην περιοχή του τουριστικού θέρετρου Πόρτο Σέρβο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Σέρτζιο Κόστα διερωτήθηκε με αφορμή το περιστατικό για το αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που λένε ότι αυτά δεν είναι σημαντικά προβλήματα. «Για μένα είναι και είναι προτεραιότητες», υπογράμμισε. 

«Χρησιμοποιούσαμε πολύ εύκολα τα αντικείμενα μιας χρήσης χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε τα προηγούμενα χρόνια και τώρα πληρώνουμε τις συνέπειες.

Στην πραγματικότητα τα ζώα, πριν απ’ όλους, είναι αυτά που την πληρώνουν». Συμπλήρωσε υπενθυμίζοντας την πρόσφατη έγκριση από το ευρωκοινοβούλιο του νόμου περί κατάργησης των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης όπως καλαμάκια, μπατονέτες και μαχαροπίρουνα από το 2021.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η Ιταλία θα είναι μία από τις πρώτες χώρες που θα την εφαρμόσει. «Ο πόλεμος στα πλαστικά έχει ξεκινήσει. Και δεν θα σταματήσουμε εκεί». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)