to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 21.12.2016

Πολιτική

Α. Νεφελούδης: Ξέραμε την τεράστια παραβατικότητα, χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου η κατάσταση στο ΔΟΛ

Τα σχέδια για την υποστήριξη των εργαζόμενων του ΔΟΛ εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, την ώρα που η εργοδοσία συνεχίζει να αδιαφορεί για τα δεδουλευμένα και οι κατά το νόμο υπεύθυνοι «πήραν τα μέτρα τους» για το αυτόφωρο, είπε ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης Στο Κόκκινο και τον Προκόπη Αγγελόπουλο.


Το υπουργείο Εργασίας έχει ασχοληθεί με τα θέματα του ΔΟΛ αρκετές φορές, με τριμερείς συναντήσεις, είτε για τους τεχνικούς είτε για τους δημοσιογράφους, με τη συμμετοχή της εργοδοσίας (άλλοτε ναι και άλλοτε όχι), είπε ο κ.Νεφελούδης.

Σημειώνεται ότι στο χώρο του Τύπου επικρατεί αναβρασμός, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις να συνεχίζονται, τόσο στο ΔΟΛ όσο και στον Πήγασο, καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Εξάλλου, το ΕΣΡ αποφάσισε να μπλοκάρει την μετάδοση σήματος από τον σταθμό «One Channel» συμφερόντων Μαρινάκη.


Αυτή η ιστορία με το ΔΟΛ ήταν «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», ξέραμε πολύ καλά ότι υπήρχε μία τεράστια παραβατικότητα όσον αφορά τη μη πληρωμή δεδουλευμένων, τόνισε ο κ.Νεφελούδης.

Πλέον, το υπουργείο επεξεργάζεται διάφορα σχέδια όσον αφορά τους εργαζόμενους και τη ζωή τους, πώς θα παρέμβει κυρίως βοηθώντας τους ίδιους, κάτι που είναι και αντικείμενο διαβούλευσης μαζί τους, σημείωσε ο ΓΓ Εργασίας. «Θα πρέπει να συζητήσουμε μαζί τους, να δούμε πώς θα προχωρήσει η διαδικασία με το ΔΟΛ, να δούμε και εμείς τι θα κάνουμε», προσέθεσε, διαβεβαιώνοντας πάντως όχι «έχουμε εργαλεία πολλά».

Η εργοδοσία του ΔΟΛ το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει να αδιαφορεί παρά τις συστηματικές προσκλήσεις για διάλογο που απευθύνει το υπουργείο, κατά τον ίδιο.

Σημείωσε μάλιστα ότι για να αποφύγουν το αυτόφωρο λόγω της μη καταβολής του δώρου, αυτοί που είναι υπεύθυνοι κατά το νόμο «είχαν πάρει τα μέτρα τους».


 

 

Ακούστε στο Κόκκινο

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)