to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 16.07.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Α. Νεφελούδης: «Τροχονόμος» των απολύσεων ο Γ. Βρούτσης

Την εκτίμηση ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη που εκφράζει η νέα κυβέρνηση σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα έχει συντριβεί στην κοινωνία εξέφρασε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.


Σχολιάζοντας τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σχέση με την εργασία ο κ. Νεφελούδης σχολίασε πως «ο πρωθυπουργός και το σύστημα που τον στηρίζει καθόρισε μια υπουργό κοινωνικών υποθέσεων που έχει πει τα πάντα σε ότι αφορά τις ακραίες και χυδαίες νεοφιλελεύθερες θέσεις», ενώ όπως τόνισε «αυτή η ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη έχει συντριβεί στην κοινωνία γιατί έφερε 1,5 εκατομμύρια ανέργους και την απόλυτη βύθιση στην αγορά εργασίας».

Παράλληλα ανέφερε πως «η πρώτη πράξη που έκανε ο «τροχονόμος των απολύσεων» ο κ. Βρούτσης σε σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα ήταν να καταργήσει την εγκύκλιο για το ΑΜΚΑ των μεταναστών» και «η απόφαση αυτή θα σημαίνει στην πράξη ότι θα σταματήσουν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι άνθρωποι αυτοί».

Η δεύτερη πράξη αφορά την υπόθεση με την προσφυγή του ΣΕΒ για την εφαρμογή της αύξησης του κατώτατου μισθού. «Η προσφυγή σχεδιάστηκε από τον κ. Σκέρτσο που σήμερα είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο κ. Βρούτσης θα πάει κόντρα στον κ. Σκέρτσο αν επιλέξει να υπερασπιστεί την απόφαση της προηγούμενης υπουργού Εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νεφελούδης, σημειώνοντας ότι η προσφυγή του ΣΕΒ στηρίζεται σε μια χυδαία παραδοχή παλαιότερου νόμου του Βρούτση που λέει ότι ο μισθός που καθορίζεται από το κράτος είναι μοναδιαίας αξίας. 

Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας δήλωσε «υπερήφανος» σε σχέση με την αύξηση του κατώτατου, την κατάργηση του υποκατώτατου και την αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για το πότε μπορεί κάποιος να απολυθεί, καθώς και για την τοποθέτηση ενιαίων κανόνων στο ασφαλιστικό σύστημα. Παράλληλα σε σχέση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις «φτερούγες προστασίας» των πολιτών στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)