to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:02 | 02.10.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Α. Νεφελούδης: Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε κανάλια και επιχειρήσεις (βίντεο)

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο κανόνων και αρχών λειτουργίας στα ΜΜΕ που θα γίνεται από όλους σεβαστό. Παλιότερα οι έλεγχοι γίνονταν μόνο στα μικρομεσαία μαγαζάκια και όχι στις μεγάλες επιχειρήσεις.


«Η φορολογία των καναλιών αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι των ισοδυνάμων» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης και πρόσθεσε «κάναμε ελέγχους και στα κανάλια σας». Ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των ελέγχων στα κανάλια, ενώ τα ευρήματα «που πάντα υπάρχουν» όπως είπε «θα ανακοινωθούν με πορίσματα».

Υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο κανόνων και αρχών λειτουργίας στα ΜΜΕ που θα γίνεται από όλους σεβαστό. Παλιότερα οι έλεγχοι γίνονταν μόνο στα μικρομεσαία μαγαζάκια και όχι στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι ΣΕΠΕ για την αδήλωτη εργασία. Επανέλαβε τη αντίθεση της κυβέρνησης στις ομαδικές απολύσεις και υπογράμμισε ότι πολλά ζητήματα εξαρτώνται από την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα επανέλθουν.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό εξήγησε ότι «ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα ισοδύναμα για να χρηματοδοτήσουμε για το ασφαλιστικό σύστημα έχει βρεθεί και για την κάλυψη της μνημονιακής υποχρέωσης για το 1,8 δισ. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει ένα αυτοτελές ασφαλιστικό σύστημα με καθορισμένους ρόλους του κράτους, του εργοδότη, του ασφαλισμένου.

Η κυβέρνηση αναζητεί τα ισοδύναμα που δεν έχουν μόνο σχέση με το ασφαλιστικό και αποφέρουν έσοδα όπως για παράδειγμα η καθιέρωση της ψηφιακής υπογραφής που εξοικονομεί 380 εκ. ευρώ για το κράτος, υποστήριξε και προανήγγειλε την εφαρμογή νόμου για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων όπου με μία αίτηση θα εξοικονομεί το Δημόσιο και πόρους και χρόνο. Ενημέρωσε επίσης ότι θα ενεργοποιηθεί η  «ίριδα» η οποία θα προσφέρει δωρεάν υποστήριξη σε εργαζόμενους και συνταξιούχους,  για να πάρουν τη σύνταξή τους.

Αναφορικά με το χώρο του τουρισμού ο γενικός γραμματέας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έβαλε βέτο στα ευρωπαϊκά όργανα για «τους μεταφερόμενους» υπαλλήλους στον τουριστικό τομέα, καθώς αντί του 17% που είναι υποχρεωμένη η χώρα να φιλοξενεί το ποσοστό των μαθητευόμενων στον τουριστικό τομέα φτάνει το 80% με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανεργία στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ενδεικτικό του πάρτυ που γίνονταν με την τεράστια ακίνητη περιουσία του δημοσίου, ανέφερε ο Αν. Νεφελούδης την περίπτωση του κτιρίου που προοριζόταν για τη μεταφορά του υπουργείου Εργασίας στο Ολυμπιακό χωριό έκτασης 57.000τ.μ. κτίριο, το οποίο βρέθηκε στην μονή Βατοπεδίου και μετά σε Κυπριακή off shore και πρόσθεσε «να που πήγαν τα λεφτά». Μετά από 11 χρόνια σήμερα, τελειώνουν τα παραχωρητήρια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)