to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:11 | 19.02.2020

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Α. Νεφελούδης: Ψέματα τα περί αυξήσεων στις συντάξεις (ηχητικό)

«Το νομοσχέδιο που έρχεται κατάφερε ο Βρούτσης να το βγάλει και αυτό σε πρώτο επίπεδο αντισυνταγματικό πριν καν ψηφιστεί, θα είδατε φαντάζομαι την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που μιλάει για αντισυνταγματικότητα ορισμένων διατάξεων» ανέφερε ο κ. Νεφελούδης συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «δεν εμφανίστηκαν και οι αναγκαίες αναλογιστικές μελέτες»


 

Για σοβαρότατες μειώσεις που περιλαμβάνονται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και αφορούν μια μεγάλη μερίδα συνταξιούχων έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

«Το νομοσχέδιο που έρχεται κατάφερε ο Βρούτσης να το βγάλει και αυτό σε πρώτο επίπεδο αντισυνταγματικό πριν καν ψηφιστεί, θα είδατε φαντάζομαι την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που μιλάει για αντισυνταγματικότητα ορισμένων διατάξεων» ανέφερε ο κ. Νεφελούδης συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «δεν εμφανίστηκαν και οι αναγκαίες αναλογιστικές μελέτες».

Αναφορικά με την κυβερνητική αφήγηση περί των πρώτων αυξήσεων στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο κ. Νεφελούδης τόνισε ότι «όλη αυτή η συζήτηση περί αυξήσεων είναι ψέμα, διότι οι πρώτες αυξήσεις σε συντάξεις δόθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2019, όταν 420.000 άνθρωποι είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους».

Συμπλήρωσε δε πως «είναι η πρώτη φορά που στον κρατικό προϋπολογισμό σε μη μνημονιακή περίοδο έχουμε μείωση κατά 200 εκατομμύρια ευρώ της συνταξιοδοτικής δαπάνης σε σχέση με το 2019».

«Το νομοσχέδιο έχει σοβαρότατες μειώσεις σε μια μεγάλη μερίδα συνταξιούχων, κυρίως σε όσους έχουν χαμηλότερες και μεσαίες συντάξεις, γιατί κόβεται για δεύτερη φορά από τον Βρούτση η 13η σύνταξη. 900 εκατομμύρια φεύγουν από την τσέπη των συνταξιούχων και πηγαίνουν σε μια αρνητική αναδιανομή», ανέφερε στη συνέχεια ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί υποκινούμενων κινητοποιήσεων ο κ. Νεφελούδης τις χαρακτήρισε «ανοησίες», σημειώνοντας ότι «ο κ. Βρούτσης ξέχασε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ και ότι υπάρχει ισχυρή παρουσία των συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ».

«Τι θα έπρεπε εμείς να πούμε για το κίνημα της γραβάτας ότι είναι υποκινούμενο; Εμείς συζητήσαμε μαζί τους και βγάλαμε μια άκρη. Μια σοβαρή κυβέρνηση δεν κάνει τέτοιες επαίσχυντες δηλώσεις» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με θέμα τα εργασιακά ο κ. Νεφελούδης δήλωσε ότι «οι εργαζόμενοι πήραν απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση του κατώτατου μισθού» και εκτίμησε ότι «δεν υπήρξε καμία διόρθωση σε σχέση με την λαίλαπα που έχουν κάνει κατά των εργαζομένων».

Τέλος, σε σχέση με τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ανέφερε ότι «έχουν σταματήσει να κάνουν ελέγχους εκεί που ενοχλεί το ΣΕΠΕ, όπως ο τραπεζικός κλάδος και στον επισιτισμό και άλλους χώρους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)