to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 17.10.2018

Πολιτική

Αν. Νεφελούδης: Ο ΣΕΒ παρεμβαίνει στο θέμα των συντάξεων, ως εμπροσθοφυλακή της Ν.Δ. (βίντεο)

Για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι περικοπές που έγιναν το 2012 ήταν αντισυνταγματικές, τοποθετήθηκε με δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.


«Δεν μπορώ να προτρέψω ή να αποτρέψω τους συνταξιούχους να κάνουν τη μία ή την άλλη κίνηση. Σε καμία περίπτωση, όμως, ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος, για να παίρνει κανείς αποφάσεις ή να καλλιεργούνται ελπίδες. Πρέπει να αποφύγουμε αυτή τη λογική λειτουργίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νεφελούδης.

«Όπως έχει πει και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, κάθε φορά που δημιουργούνται νέα θετικά δεδομένα στην οικονομία, προχωράμε σε διορθώσεις και αποκαθιστούμε αδικίες, όπως έγινε με τις κρατήσεις υπέρ υγείας τις οποίες επιστρέψαμε στον κάθε συνταξιούχο, χωρίς την παρέμβαση κανενός δικτύου και κανενός άλλου φορέα και οι οποίες είχαν παρακρατηθεί παρανόμως από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το ίδιο κάναμε και με την παρακράτηση που έγινε υπέρ ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές. Παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα που έχουν να κάνουν με δικαστικές αποφάσεις εκείνης της περιόδου με σύνεση και ψυχραιμία και θα πράξουμε ανάλογα με βάση τις δικές μας πολιτικές επιλογές και με βάση τα νομοθετικά δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας» διαβεβαίωσε ο κ. Νεφελούδης.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας υπενθύμισε ότι, πριν από το 2015, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε εκδώσει μία απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι περικοπές του 2012 είχαν χαρακτηριστεί αντισυνταγματικές. «Αυτές οι αγωγές που είχαν γίνει τότε, έχουν μεγάλο περιθώριο να κερδηθούν» εκτίμησε ο κ. Νεφελούδης, διευκρινίζοντας ότι στο νόμο Κατρούγκαλο, στο Ν. 4387/2016, «διορθώσαμε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν και προσαρμοστήκαμε με βάση τις επιταγές και του ΣτΕ».

Προσοχή συνέστησε στους πολίτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης αναφορικά με τις κλήσεις για μαζικές προσφυγές, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σε παρέμβασή του το πρωί της Τετάρτης  στην ΕΡΤ, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο για τις περικοπές.

"Θα στενοχωρηθούν πολύ και τα κόμματα που τώρα φωνάζουν υποκριτικά, αλλά και ο ΣΕΒ που ως μη όφειλε παρεμβαίνει και στο θέμα αυτό, ως εμπροσθοφυλακή της Ν.Δ. με τις συνεντεύξεις που έχουν δοθεί το τελευταίο διάστημα".

Καμία χρονική μετατόπιση δεν υπάρχει στο θέμα του κατώτατου μισθού, τόνισε ο κ. Νεφελούδης, εξηγώντας ότι έχει νομοθετηθεί ήδη και την 01.02.2019 θα ανακοινωθεί η διαδικασία της αύξησης του κατώτατου μισθού που για τους νέους εργαζόμενους θα είναι πολύ μεγάλη. Θα επεκταθούν οι συλλογικές συμβάσεις σε ακόμα 10 κλάδους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)