to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 30.03.2018

Κοινωνία

Α. Νεφελούδης: Να δημιουργηθεί μια επανάσταση των συμβάσεων

"Το σημαντικότερο από όλα που κάνουμε είναι να δημιουργηθεί μια επανάσταση των συμβάσεων" δήλωσε στο "Πρακτορείο FM" ο Α. Νεφελούδης


   "Το σημαντικότερο απ΄ όλα που κάνουμε - και το προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις - είναι να δημιουργηθεί μια επανάσταση των συμβάσεων, δηλαδή να μπορέσουν να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες συλλογικές συμβάσεις, είτε κλαδικού χαρακτήρα, είτε επιχειρησιακού χαρακτήρα", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 fm".

   Ο κ. Νεφελούδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: "μετά την καταστροφική τετραετία κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου που καταργήσαν τις συλλογικές συμβάσεις, νομοθετήσαμε την επαναφορά τους από τις 21 Αυγούστου του 2018, μετά το τέλος του προγράμματος. Δεν είναι ευχή, δεν είναι πολιτική επιλογή, έχει γίνει νόμος του κράτους, που σημαίνει ότι δύο κρίσιμες παράμετροι που αφορούν τις συμβάσεις, η επεκτασιμότητα και η ευνοϊκότερη ρύθμιση, μπαίνουν σε εφαρμογή από τις 21 /8/2018".

   Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισήμανε ότι υπάρχουν σημαντικοί και ευνοϊκοί όροι σε πολλές επιχειρησιακές, ή κλαδικές συμβάσεις και εκτίμησε ότι δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για καλύτερες συνθήκες εργασίας, αλλά και στην υλοποίηση επενδύσεων. "Αυτό προσδοκούμε για την οικονομία και τη σχέση της εργασίας με την επιχειρηματικότητα" πρόσθεσε.

   Για τους επόμενους στόχους του υπουργείου, τόνισε, ότι αυτοί είναι "να επενδύσουν όλες οι επιχειρήσεις στο ανθρώπινο δυναμικό" καθώς, όπως είπε, "η επιλογή των νεοφιλελεύθερων να μειώσουν το εργατικό κόστος δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην απόδοση της επιχείρησης και τεράστια προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα. Είναι στρεβλή η ανάπτυξη αυτή δεν είναι ανάπτυξη". Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, της διαδικασίας των ελέγχων και της προσπάθειας επιβολής κανόνων.

   "Εγώ νομίζω ότι εν τοις πράγμασι θα πάμε και στην εφαρμογή και μιας ακόμη προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του κατώτατου μισθού με δεδομένο ότι και θα το νομοθετήσουμε και θα είναι προϊόν της ανάγκης των καιρών και της επιβολής του εργατικού κινήματος γι΄αυτό", δήλωσε και ανέφερε ότι προς την κατεύθυνση αυτή, εκπονείται τεχνική μελέτη στο υπουργείο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)