to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:12 | 19.10.2015

πηγή: Αυγή

Οικονομία

Αν. Νεφελούδης: Να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες σε όσους χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια ασφαλιστικών εισφορών (βίντεο)

Δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, διευκρινίζοντας ότι αντί για οριζόντιες μειώσεις και συντάξεις φιλοδωρήματα που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις η σημερινή κυβέρνηση προχωρά σε μια γενικότερη «αναθεμελιωτική παρέμβαση στο ασφαλιστικό».


Ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Αν. Νεφελούδης εξήγησε ότι το οικογενειακό επίδομα έχει καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατίας. Διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο και θα πιστωθεί ως την Παρασκευή στους δικαιούχους.

Δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος σημείωσε ο γενικός γραμματέας διευκρινίζοντας ότι αντί για οριζόντιες μειώσεις και συντάξεις φιλοδωρήματα που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις η σημερινή κυβέρνηση προχωρά σε μια γενικότερη «αναθεμελιωτική παρέμβαση στο ασφαλιστικό». "Αν δεν γίνει αυτο, το ασφαλιστικό καταρρέει τους επόμενους μήνες. Δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις" δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας συμπληρώνοντας ότι έχει «φαγωθεί ένας σκασμός λεφτά» τα προηγούμενα χρόνια είτε με το PSI, το χρηματιστήριο, τη διαφθορά στα ασφαλιστικά ταμεία κ.α.

Επιπλέον επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν σοβαρότατες ευθύνες πολιτικές αλλά ελπίζει να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες σε όσους "έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι" των ασφαλιστικών ταμείων. "Θιγόμαστε όλοι μας γιατί πληρώσαμε τόσα λεφτά στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν υπάρχουν σήμερα" είπε προσθέτοντας ότι «Δεν μπορεί κανείς να παίζει με το μόχθο των εργαζόμενων. Ζητώ να πιαστούν όλοι που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι».

Το υπουργείο Εργασίας τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον γ.γ., θα ανακοινώσει ονόματα επιχειρήσεων που χρωστούν εκατομμύρια σε ασφαλιστικές εισφορές.

«Δεκάδες επιχειρήσεις χρωστάνε εκατομμύρια από ασφαλιστικές εισφορές. Δεν μπορούν να μου δίνουν, κατά παράβαση κάθε νομοθεσίας, χειρόγραφες ασφαλιστικές ενημερότητες. Δεν μπορεί να απαλλάσσονται φίλοι από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών».

Τέλος αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ξεκαθάρισε ότι «δεν θα συνδεθούν οι συντάξεις με εισοδηματικά κριτήρια» όπως άλλωστε έχει ήδη δηλώσει και ο υπουργός Εργασίας.

Κατερίνα Μπρέγιαννη

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)