to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 19.09.2016

Πολιτική

Αν. Νεφελούδης για ΟΑΣΘ: Η εταιρεία βάζει προμετωπίδα τους εργαζόμενους για να μην τους πληρώνει

"Αν υπάρχει αδιαλλαξία από πλευράς εργοδοσίας θα προχωρήσουμε στις δικές μας διαδικασίες - Δεν μπορεί να θες να εκβιάσεις το κράτος βάζοντας προμετωπίδα τους εργαζόμενους για να μην πληρώνεις λεφτά στους εργαζόμενους»


Σκληρή κριτική στην διοίκηση του ΟΑΣΘ έκανε ο Αν. Νεφελούδης γ.γ. γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, για το γεγονός ότι δεν έχουν αποπληρωθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των εργαζομένων τονίζοντας συγκεκριμένα ότι για τον ΟΑΣΘ δεν αποτελούν προτεραιότητα οι εργαζόμενοι.

«Δεν είναι δυνατόν οποιαδήποτε επιχείρηση να εκμεταλλεύεται την εργατική δύναμη και να λέει θα πληρώσω πρώτα το ΦΠΑ κ.α και μετά αν μου περισσέψουν θα πληρώσω τους εργαζόμενους» δήλωσε συγκεκριμένα μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο ενώ παράλληλα επεσήμανε πως «Οι εργαζόμενοι δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη που έχει η εργοδοσία, αισθάνονται συμμέτοχοι. Έχουν ενδυθεί το μανδύα της καταγγελίας των υπουργείων για την μη καταβολή κάποιων ποσών αμφισβητούμενων και όχι για το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει σαφής προτεραιότητα λογαριασμών».

«Εμείς είμαστε στο όριο να εξαντλήσουμε κάθε νομικό περιθώριο με βάση τις δικές μας αρμοδιότητες, περιμένουμε τη συνάντηση αύριο μεταξύ του κ. Σπίρτζη και των εργαζόμενων, αν υπάρχει αδιαλλαξία από πλευράς εργοδοσίας θα προχωρήσουμε στις δικές μας διαδικασίες. Δεν μπορεί να θες να εκβιάσεις το κράτος βάζοντας προμετωπίδα τους εργαζόμενους για να μην πληρώνεις λεφτά στους εργαζόμενους» δήλωσε ακόμη τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμη απευθυνθεί στο ΣΕΠΕ για να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα στην επιχείρηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)