to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 20.01.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Α. Νεφελούδης: Επεξεργαζόμαστε κλιμακωτή αύξηση εισφορών και για τους ελεύθερους επαγγελματίες (βίντεο)

Επεξεργαζόμαστε κλιμακωτή αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ισχύει και για τους αγρότες, δήλωσε ο γ. γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αν. Νεφελούδης, ενώ, όπως υποστήριξε, είναι σκόπιμη η επανεξέταση της σχέσης φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.


«Ειδικά για τους αγρότες θα υπάρχει μια τριετία προσαρμογής κάτι αντίστοιχο σκεφτόμαστε και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες» και πρόσθεσε ότι η επιβάρυνση για τους αγρότες θα είναι κλιμακωτή ως το 2020.

 

Σήμερα υπάρχει «ταξική μεροληψία εις βάρος των μικρών» εξήγησε ο γ. γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν μπορεί αυτός που δηλώνει καθαρό εισόδημα έως 10.000 ευρώ να υποχρεούται σε εισφορές 31,7% και αυτός που έχει πάνω από 90.000 – 100.000 με 3,7%.

Υποστήριξε επίσης ότι είναι «λάθος ο τεκμαρτός τρόπος υπολογισμού του εισοδήματος για τον υπολογισμό της ασφαλιστικής εισφοράς» φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «ο νέος μηχανικός ή ελεύθερος επαγγελματίας σήμερα πληρώνει 220 ευρώ το μήνα για ασφαλιστική εισφορά, είτε έχει δουλειά είτε όχι, αντ' αυτού με το νόμο θα πληρώνει το 6,5% κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές».

Διευκρίνισε τέλος ότι δεν αλλάζει τίποτα για όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με το παλαιό σύστημα. Ενώ απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 χρόνια ασφάλισης και είναι πάνω από 67 χρονών μπαίνουν στο επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων «δεν έπαιρναν τίποτα» με το παλαιό σύστημα ενώ με το νέο θα πάρουν 360 ευρώ.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)