to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:50 | 16.11.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Α. Νεφελούδης: Δεν υφίστανται περιπτώσεις επιδίωξης ομαδικών απολύσεων στην Ελλάδα

Καμία περίπτωση επιδίωξης ομαδικών απολύσεων δεν υπάρχει σήμερα στην ελληνική αγορά, ξεκαθάρισε ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Ανδρ.Νεφελούδης μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο και τον Στ.Σχινά.


Στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, βρισκόμαστε στη φάση της παρουσίασης των θέσεων της Ελλάδας, είπε ο κ.Νεφελούδης, σημειώνοντας ότι το ελληνικό καθεστώς συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και την κοινοτική νομοθεσία.

Ειδικά για το θέμα των ομαδικών απολύσεων σημείωσε ότι στην ελληνική πραγματικότητα, «την ίδια την ζωή», δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων και η αφορμή που δόθηκε από τον εισαγγελέα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σε σχέση με την ΑΓΕΤ Ηρακλής, δεν αφορά απελευθέρωση αλλά το ποιος τις αποφασίζει.

Πέραν συγκεκριμένων προβληματικών υποθέσεων, όπως η Softex ή η PepciCo, δεν έχουν προκύψει τέτοια θέματα, ενώ και οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν συμφωνήσει ότι δεν υφίστανται, στην συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων τον περασμένο Ιούλιο. Σε σχετική ερώτηση για τις τράπεζες, ο κ.Νεφελούδης ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.

Εξάλλου, ο κ.Νεφελούδης ανέφερε ότι σε περιπτώσεις όπου επιχειρήσεις με σοβαρά προβλήματα επιδιώκουν να μειώσουν δραστικά το μέγεθος του προσωπικού τους, εξετάζεται ως εναλλακτική η εκδοχή του μειωμένου ωραρίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα για το θέμα του «λοκ άουτ» για το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Νεφελούδης, «απορούμε πώς μπήκε» στο τραπέζι, καθώς δεν υπάρχει καμία βάση για να συζητήσει κάτι κάποιος στην ελληνική πραγματικότητα.

Αυτά τα δύο θέματα, το όριο των ομαδικών απολύσεων και το «λοκ άουτ» είναι κατά τον ίδιο ιδεολογικές εμμονές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)