to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 05.04.2017

Πολιτική

Αν. Νεφελούδης: Αυτονόητη πρακτική για την προστασία των χρημάτων των εργαζομένων η μεταφορά αποθεματικών του ΟΑΕΔ

«Αυτονόητη πρακτική για την προστασία των χρημάτων των εργαζομένων», η οποία προβλέπεται και από τη νομοθεσία, είναι η ενέργεια του ΟΑΕΔ να μεταφέρει μέρος των αποθεματικών του σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.


Αυτό τόνισε o γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», σε αναφορά του σε σχετική καταγγελία της ΝΔ και του τομεάρχη Εργασίαςτου κόμματος, Ν. Βρούτση, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». 

Ο κ. Νεφελούδης χρησιμοποίησε σκληρά λόγια, ιδιαίτερα για την αναφορά του κ. Βρούτση, για ενδεχόμενη επιστροφή, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε «ημέρες του 2015», σημειώνοντας ότι με «απροσχημάτιστο» τρόπο επιδιώκει να συνδέσει τη μεταφορά αποθεματικών του ΟΑΕΔ στην ΤτΕ, με πιθανή αποτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης. «Οι άνθρωποι επενδύουν στην καταστροφή της χώρας, όχι, αν θέλετε, στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Νεφελούδης.

«Όταν οι τράπεζες δίνουν 0,6% και στην Τράπεζα της Ελλάδος έχεις υπερ-πολλαπλάσιο επιτόκιο, καταλαβαίνετε ότι αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο και τα λεφτά των εργαζομένων» συνέχισε ο κ. Νεφελούδης, σημειώνοντας ότι η απόδοση του επιτοκίου της ΤτΕ είναι «πάνω από 3%» και πρόσθεσε:

«Προφανώς και δεν υπήρχε καμία, μα καμία διαδικασία εντολών από το υπουργείο Εργασίας, όπως ψευδώς αναφέρει ο Βρούτσης, όπως συνηθίζουν και τα ΝΕΑ εν πάση περιπτώσει, το τελευταίο διάστημα». 

Ο κ. Νεφελούδης χαρακτήρισε «ανοησίες» την καταγγελία του κ. Βρούτση, σημειώνοντας ότι διετέλεσε υπουργός Εργασίας και γνωρίζει τι προβλέπεται από τη νομοθεσία.

«Πάντα, από το 1950, με τον αναγκαστικό νόμο 1611, όπως έχει τροποποιηθεί από το ’90, ’94, ’97, τα διαθέσιμα, πλην ταμειακής διαχείρισης, κεφάλαια των δημοσίων οργανισμών και ασφαλιστικών ταμείων, μεταφέρονται υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος» τόνισε ο κ. Νεφελούδης, επισημαίνοντας ότι από το 2015 και έπειτα από την τότε πράξη νομοθετικού περιεχομένου «που έγινε τότε για τους γνωστούς λόγους», ο ΟΑΕΔ διαπιστώνοντας ότι το επιτόκιο της ΤτΕ έχει μεγαλύτερη απόδοση αποφάσισε να συνεχίσει αυτή την πρακτική, για να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των εργαζομένων και τόνισε: 

«Εμείς κάνουμε χρηστή διαχείριση των αποθεματικών, των χρημάτων των εργαζομένων. Δεν είμαστε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, όπως ο ΔΟΛ, που έκανε αυτή την άθλια διαχείριση στα οικονομικά του. Δεν είμαστε συνειδητά ψεύτες, όπως ο κ. Βρούτσης, σε σχέση με τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ».

«Ακούστε, οι άνθρωποι επενδύουν στην καταστροφή, λειτουργούν σαν παπαγαλάκια, όλης αυτής της αντιπαράθεσης που γίνεται μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, συνδέουν -είναι απροσχημάτιστο το δελτίο τύπου του κυρίου Βρούτση- διότι, το συνδέει αυτό με την αξιολόγηση» συνέχισε ο κ. Νεφελούδης και πρόσθεσε:

«Καταλαβαίνετε τι πάνε να κάνουν τώρα; Οι άνθρωποι επενδύουν στην καταστροφή της χώρας, όχι, αν θέλετε, στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι άλλο. Επενδύουν στην καταστροφή της χώρας».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)