to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:45 | 04.03.2015

Διεθνή

Νέες πτήσεις drones πάνω από το Παρίσι

Δέκα πτήσεις τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών πάνω από το Παρίσι εντοπίσθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας από την αστυνομία, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.


Οι αρχές οφείλουν "να διαπιστώσουν αν όλες οι αναφορές αφορούν πραγματικές πτήσεις τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών", δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας πως δεν έγινε καμιά σύλληψη.

Πολλά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη είχαν εντοπισθεί επανειλημμένα την περασμένη εβδομάδα να πετούν πάνω από διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, παρά το γεγονός ότι οι πτήσεις πάνω από το Παρίσι απαγορεύονται.

Συγκεκριμένα είχαν εντοπισθεί κατά μήκος του Σηκουάνα, πάνω από την πλατεία Κονκόρντ και κοντά στο μέγαρο Ενβαλίντ, όπου βρίσκεται ο τάφος του Ναπολέοντα, και σε πολλές εισόδους του περιφερειακού αυτοκινητοδρόμου του Παρισιού.

Τα αεροσκάφη εθεάθησαν νωρίτερα αυτή τη φορά, καθώς τα πρώτα επισημάνθηκαν γυρω στις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την αστυνομκή πηγή.

Πρόκειται άραγε για ιδιώτες που θέλουν να δοκιμάσουν το καινούριο παιγνίδι τους, για ερασιτέχνες φωτογράφους που διασκεδάζουν προκαλώντας την αστυνομία ή για σχεδιασμό με εγκληματικούς στόχους; Τα κίνητρα και το προφίλ αυτών των νυκτερινών πιλότων παραμένουν άγνωστα.

Η εισαγγελία του Παρισιού έχει αρχίσει έρευνα για "πτήση με αεροσκάφος σε απαγορευμένη ζώνη".

Από τις 5 Οκτωβρίου, "60 πτήσεις τηλεκατευθυνομένων αεροσκαφών" έχουν διαπιστωθεί πάνω από πυρηνικούς σταθμούς ή την πόλη του Παρισιού, δήλωσε χθες, Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή.

Ο Καζνέβ διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει λάβει "προληπτικά μέτρα για την ενημέρωση των χρηστών αυτών των συσκευών τη στιγμή που τις αποκτούν σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχουν να τους επιβληθεί ποινή σε περίπτωση που παραβιάσουν τους κανονισμούς".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)