to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 09.11.2017

Οικονομία

Νέες προσφυγές στο ΣτΕ από την «Ελληνικός Χρυσός» και εργαζόμενους

Νέες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν σήμερα, η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και σωματεία εργαζομένων, σχετικά με την χορήγηση αδειών εγκαταστάσεων στις Σκουριές Κασσάνδρας, Χαλκιδικής, στρεφόμενοι κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, η εν λόγω εταιρεία είχε καταθέσει την πρώτη αίτηση του νέου κύκλου δικαστικών διεκδικήσεών της στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού Περιβάλλοντος, να αποφανθεί επί του αιτήματος που είχε υποβάλει τον περασμένο Μάρτιο για χορήγηση παράτασης ενός έτους, της άδειας εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, στις Σκουριές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η παλαιά άδεια έληξε στις 24.3.2017. 

Η εν λόγω άδεια εγκατάστασης, αφορά, μεταξύ άλλων, το παρασκευαστήριο σκυροδέματος, την εγκατάσταση ανεμιστήρων για τον αερισμό της στοάς του υπόγειου μεταλλείου και τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης. Δηλαδή, εγκαταστάσεις αναγκαίες για την λειτουργία του όλου έργου. 

Σήμερα, κατέθεσε νέες αιτήσεις, με τις οποίες ζητεί να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού Περιβάλλοντος να χορηγήσει, αφενός, διετή παράταση της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών και αφετέρου να χορηγήσει για το ίδιο έργο συμπληρωματική-τροποποιητική άδεια εγκατάστασης.

Ακόμη, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν ακόμη: 1) το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, 2) η συνδικαλιστική επαγγελματική οργάνωση των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ-ΑΤΕ Ελληνικός Χρυσός και 3) το Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Τα σωματεία προσέφυγαν για το θέμα της παράτασης ενός έτους, της άδειας στάσης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)