to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:30 | 19.12.2019

Κοινωνία

Εκδικητικές απολύσεις: Η Στρατινάκη ξαναζέστανε τη σούπα της τράπεζας Πειραιώς

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση, επανέφερε στο τραπέζι τις ίδιες προτάσεις προς τους εργαζόμενους που δεν επέλεξαν να πάνε στην Intrum - Δεν ανακαλεί για την ώρα τις απολύσεις η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς


(απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, Πέμπτη 19/12/19)

Kατά τη νέα (τρίτη κατά σειρά) τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, με φόντο τις 24 εκδικητικές απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς, η γ.γ. του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη πρότεινε ως λύση να γίνει το επόμενο διάστημα συζήτηση με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια (συμπεριλαμβανομένων και των 24 απολυμένων) παρουσία και εκπροσώπων της ΟΤΟΕ, ώστε να βρεθεί λύση. Στη «λύση» ωστόσο δεν θα εμπεριέχεται η παραμονή  των συγκεκριμένων εργαζόμενων στη θέση τους, όπως είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι μεταξύ ΟΤΟΕ και τράπεζας Πειραιώς. 

Στη συνάντηση της Πέμπτης 19/12, οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ «επανέλαβαν τη θέση τους, ότι επιθυμούν να συζητήσουν για λύσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση οφείλουν να καλύψουν όλους τους εργαζόμενους που δεν επέλεξαν να πάνε στην Intrum, συμπεριλαμβανομένων των 24 απολυμένων». Από την πλευρά τους, αναφέρει η ΟΤΟΕ, «οι εκπρόσωποι της Τράπεζας επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις τους για την περιορισμένη δυνατότητα απορρόφησης των εργαζόμενων που δεν επέλεξαν να πάνε στην Intrum και για τη μη ανάκληση των 24 απολύσεων».

Όπως ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ, «η Γεν. Γραμματέας θα δει κατά προτεραιότητα, και μάλιστα από αύριο 20/12 τους 24 απολυμένους, οι οποίοι θα ερωτηθούν ξανά για τις επιλογές και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Στη συνάντηση με αυτούς θα παρευρίσκεται ο εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ, συν. Σωτήρης Σαξώνης, Αντιπρόεδρος και η Νομική Σύμβουλος της ΟΤΟΕ, Γεωργία Φιλιπποπούλου. Στη συνέχεια η Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου θα δει έναν προς έναν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, που μέχρι σήμερα δεν έχουν επιλέξει να πάνε στην Intrum, παρουσία του εκπροσώπου της ΟΤΟΕ, της Νομ. Συμβούλου της ΟΤΟΕ και εκπροσώπου της Τράπεζας.
Στους εργαζόμενους αυτούς η κα Στρατινάκη θα παρουσιάσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές, για να δηλώσουν τη βούλησή τους. Στόχος της διαδικασίας είναι να υπάρξει ξεκάθαρη πλέον εικόνα της βούλησης όλων αυτών των εργαζόμενων, συμπεριλαμβανομένων των απολυμένων και με στόχο σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η εργασία. Η διαδικασία αυτή ξεκινά από αύριο Παρασκευή 20/12».

Η ΟΤΟΕ «ζήτησε επιπλέον από τους εκπροσώπους της Τράπεζας, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή στο Υπουργείο, να μη προβεί η Τράπεζα σε καμία κίνηση που να παρακωλύσει το σκοπό της. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι της Τράπεζας συμφώνησαν στην πρόταση της ΟΤΟΕ να δοθεί παράταση της προθεσμίας για τις απαντήσεις που είχαν ζητήσει από τους εργαζόμενους μέχρι τις 3/1/2020».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)