to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 08.01.2022

Αθλητισμός

Νέες καταγγελίες στην ενόργανη για κακοποίηση

Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για προπονητές της ενόργανης γυμναστικής που κακοποιούσαν κοπέλες και αγόρια


Σαν ντόμινο διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες στο χώρο της ενόργανης γυμναστικής. Άλλη μία μαρτυρία ήρθε στο φως, όταν η Μάγδα αποκάλυψε με γενναιότητα όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της.
Για τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος των προπονητών μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» ο ο Αλέξανδρος Αδαμίδης, δικηγόρος των καταγγελόντων της ενόργανης γυμναστικής.

«Όταν μιλάνε τα παιδιά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να επιστρατεύσουμε κάθε ικμάδα ψυχραιμίας για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια, γιατί τήρησαν ευλαβικά τη συμβουλή μας να μη βγάλουν τα ονόματα δημόσια», είπε και τόνισε πως έχουν ενημερώσει όλες τις αρμόδιες αρχές γύρω στα τέλη Οκτωβρίου.

Επιπλέον, ο κ. Αδαμίδης γνωστοποίησε πως υπάρχουν καταγγελίες που λένε ότι έδιναν στα κορίτσια ηλικίας 11 έως 13 ετών κάποια χάπια που έλεγαν ότι είναι για την εμμηνόπαυση. Έγινε έρευνα και ανακαλύφθηκαν ότι ήταν αναβολικά.

«Ήθελε να μας ταπεινώσει»

Συγκλονίζει η μαρτυρία της Μάγδας, πρώην αθλήτριας της ενόργανης. Η ίδια μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», όπου δήλωσε τα εξής:

«Κάποια στιγμή ο προπονητής μας αποχώρησε από την ομάδα για δικούς του λόγους, για προσωπικούς λόγους, οπότε στην ομάδα μπήκε ο νέος προπονητής, ο οποίος είχε τη φήμη ότι είναι ένας άγριος προπονητής, ένας προπονητής ο οποίος σηκώνει χέρι. Εγώ ήμουν τότε σε ηλικία 14-15 ετών. Ενώ στην αρχή ήταν όλα καλά, να μας μιλάει, να προσπαθεί να μας πλησιάσει, να είναι ο γλυκός προπονητής, αυτό στην πορεία σιγά σιγά άλλαξε. Άρχισε να γίνεται πιο απότομος, να είναι πιο απαιτητικός. Κάποια στιγμή ξεκίνησαν προς εμένα κάποιες περίεργες κινήσεις, οι οποίες μου χτυπούσαν το καμπανάκι. Έλεγα ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ. Δηλαδή, την ώρα της προθέρμανσης συνήθισε να με βάζει ανάσκελα με τα πόδια ανοιχτά, για να με βοηθήσει να γλιτώσω την ευλυγισία μου και έτριβε τους μηρούς μου εσωτερικά, φτάνοντας μέχρι τα γεννητικά όργανα με τη δικαιολογία ότι έτσι θα ζεστάνει τους μυς μου, για να έχουν καλύτερη ευλυγισία», είπε και συνέχισε:

«Όταν ήμασταν αδιάθετες μας έκανε να νιώθουμε ταπείνωση, δηλαδή έλεγε όταν θα είστε αδιάθετες θα έρχεστε να μου το λέτε, να ξέρω πότε θα πηγαίνετε στην τουαλέτα, να σας προσέχω. Δεν μιλάς σε ένα κορίτσι. Είσαι ένας άνδρας ο οποίος δεν σε γνωρίζουμε και ξαφνικά μας μιλάς για τέτοια πράγματ, τα οποία δεν είναι δική σου ευθύνη αυτό το πράγμα να μας μιλάς εμάς για την περίοδο».

«Με όλη του τη δύναμη με χτυπούσε κάτω, να χτυπήσει το κεφάλι μου στα σανίδια. Έχω δει να χτυπάει συναθλήτριά μου στους κοιλιακούς, καθώς έκανε κοιλιακούς στα πολύζυγα και έλεγε ότι «μόνο έτσι θα καταλάβω αν οι μύες σου δουλεύουν». Άφηνε τα στίγματα, δηλαδή άφηνε τις παλάμες του πάνω στο κορμί…», είπε η Μάγδα.

«Μίλησα με τους γονείς μου, ενημέρωσα τι συμβαίνει. Οι γονείς μου φυσικά κάλεσαν το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και έγινε ένα συμβούλιο των γονέων και ο προπονητής αποχώρησε από την ομάδα. Ήθελε με κάποιο τρόπο να μας ταπεινώσει, να μας κάνει να νιώσουμε άσχημα, να μας κάνει να ντραπούμε. Αυτή την αίσθηση μού έβγαζε αυτό ο προπονητής όταν αναφερόταν πάνω στο σώμα μας ή πάνω στα εφηβικά μας θέματα».

Όπως αποκάλυψε η Μάγδα, αυτός ο προπονητής είναι καθηγητής των ΤΕΦΑΑ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)