to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 20.07.2012

πηγή: https://left.gr/91

Οικονομία

Νέες δραματικές οριζόντιες περικοπές έως 30% σε εφάπαξ

Από τα Ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου ξεκινάει ο νέος αιματηρός κύκλος οριζόντιων περικοπών συντάξεων, ειδικών παροχών και επιδομάτων, παρά τους... όρκους της συγκυβέρνησης ότι δεν θα γίνουν νέες και οριζόντιες περικοπές.


Χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε στην ΑΔΕΔΥ την ειλημμένη απόφαση της εγχώριας τρόικας να προχωρήσει σε επιπλέον μείωση κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων που ασφαλίζονται σε ΕΤΕΑΔΥ, ΤΠΔΥ, ΜΤΠΥ. Μάλιστα δεν δέχθηκε καμιά από τις προτάσεις της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τους τρόπους και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν σύμφωνα με την (ΑΔΕΔΥ που χαρακτηρίζει με σκληρή ανακοίνωσή της "αιτία πολέμου" την απόφαση (για νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

"Απαιτούμε από την δυβέρνηση να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μη περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και στο πλαίσιο -τουλάχιστον- της υπεσχημένης διαπραγμάτευσης των επαχθών όρων της δανειακής σύμβασης με την τρόικα, να απαιτήσει και να επιτύχει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, όπως άλλωστε έπραξε για τις τράπεζες", τονίζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.



Βάρβαρες περικοπές σε 37 ταμεία...


Με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, ανοίγει και επίσημα ο νεός κύκλος δραματικών περικοπών στις εφάπαξ παροχές που χορηγούν σε χιλιάδες ασφαλισμένους 37 ταμεία ή τομείς ασφάλισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η (μείωση θα ξεκινά από το 10% για να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 30%, αναλόγως ("του ύψους των καταβαλλόμενων εισφορών", σύμφωνα με πηγές του υπουργείου. Με δεδομένη τη μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης για ανταποδοτική σχέση εισφορών (- παροχών από τα ταμεία εφάπαξ (- πρόνοιας, η δέσμευση για διατήρηση των εισφορών στο σημερινό τους ύψος, ανοίγει τον δρόμο για μείωση των παροχών, στα ταμεία που η σχέση αυτή είναι ανισομερής... (Σύμφωνα με στοιχεία περίπου το 65% των ταμείων θα έχουν μειώσεις στις εφάπαξ παροχές που θα προστεθούν σε αυτές που έγιναν ήδη (μέσα στο 2011 ((Δημόσιο, ΔΕΚΟ).

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)