to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:08 | 11.08.2019

Διεθνή

Nέες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ παρά την απαγόρευση

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών στην εργατική συνοικία Σαμ Σούι Πο, καθώς άλλη μια ημέρα διαμαρτυρίας εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση ανάμεσα στην αστυνομία και ακτιβιστές.


  Δέκα διαδοχικά σαββατοκύριακα όλο και πιο βίαιων διαδηλώσεων έχουν βυθίσει το Χονγκ Κονγκ στη σοβαρότερη πολιτική κρίση εδώ και δεκαετίες.

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν σήμερα Κυριακή (σ.σ.: η ώρα Χονγκ Κονγκ είναι 5 ώρες μπροστά σε σχέση με την ώρα Ελλάδας) και έκαναν πορείες στο Χονγκ Κονγκ αψηφώντας για μια ακόμη φορά τη σχετική απαγόρευση της αστυνομίας. Οι αρχές είχαν απαγορεύσει τη διαδήλωση που άρχισε σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) με συμμετοχή πολλών χιλιάδων ανθρώπων στη Σαμ Σούι Πο.

Εξάλλου νωρίς το απόγευμα διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στο Βικτόρια Παρκ, απ' όπου επρόκειτο να αρχίσουν μια πορεία που δεν έχει εγκριθεί από την αστυνομία. «Είμαστε ακόμη εδώ και θα δούμε αν θα θελήσουμε να κάνουμε πορεία αργότερα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια 25χρονη διαδηλώτρια που είπε ότι ονομάζεται Ουόνγκ.

Η αστυνομία επέτρεψε τη συγκέντρωση στο Βικτόρια Παρκ, όμως όχι και την πορεία που είχε προγραμματισθεί να αρχίσει από εκεί και να κατευθυνθεί προς το ανατολικό τμήμα του νησιού του Χονγκ Κονγκ.

Παράλληλα μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές συνέχιζαν σήμερα για τρίτη διαδοχική ημέρα την καθιστική διαμαρτυρία στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ζητώντας την υποστήριξη των ξένων επισκεπτών που φθάνουν εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Χονγκ Κονγκ: Βροχή δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών (βίντεο) - τα γεγονότα ως το πρωί της Κυριακής ώρα Ελλάδας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)