to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 13.02.2019

πηγή: dailythess.gr

Κοινωνία

Νέες αποκαλύψεις για το «μεγάλο φαγοπότι» στον ΟΑΣΘ προανήγγειλε ο Στ. Παππάς

«Εμείς αυτό που κάνουμε είναι αποτυπώσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την πραγματικότητα και να βοηθήσουμε να αποδοθεί πίσω ότι έχει παρθεί καταχρηστικά από το Δημόσιο από τη λεγόμενη ιδιωτική επιχείρηση» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Παππάς.


Νέες αποκαλύψεις για το μεγάλο «φαγοπότι» στον ΟΑΣΘ προανήγγειλε ο πρόεδρος του Οργανισμού Στέλιος Παππάς.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ορθά – Κοφτά» του ραδιοφωνικού σταθμού στο Κόκκινο ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην έρευνα που διεξάγεται από τον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης και τα μέχρι στιγμής ευρήματα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

«Εμείς αυτό που κάνουμε είναι αποτυπώσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την πραγματικότητα και να βοηθήσουμε να αποδοθεί πίσω ότι έχει παρθεί καταχρηστικά από το Δημόσιο από τη λεγόμενη ιδιωτική επιχείρηση» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Παππάς.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ αναφέρθηκε στον άδειο αποθεματικό λογαριασμό στον οποίο έπρεπε να υπάρχουν 48 εκατ. ευρώ αλλά βρέθηκαν μόλις 614 ευρώ (!) αλλά και στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος από τις προηγούμενες διοικήσεις του ΟΑΣΘ.

«Αυτά που έρχονται στη δημοσιότητα είναι μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά που συνέβαιναν. Αρκεί να σας πω ότι στο δωδεκάμηνο εμείς χρειαστήκαμε 105 εκατ. ενώ οι άλλοι είχαν προϋπολογισμούς της τάξεως των 200 εκατ ευρώ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εγώ έχω χάσει την αίσθηση του χρήματος. Όταν μιλάνε για 500 χιλιάδες, ένα εκατομμύριο λέω «άστα αυτά ψιλά είναι».

«Θράσος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ έκανε λόγο για θράσος από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είναι αυτός που υπέγραψε να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση πάνω από 300 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ και έχει το θράσος να μας επιτεθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στέλιος Παππάς μάλιστα σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα δούνε το φως της δημοσιότητες νέα ευρήματα για το μεγάλο φαγοπότι που είχε στηθεί στον «ιδιωτικό» ΟΑΣΘ.

«Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε την ευφυΐα που είχαν όσοι θέλανε να κάνουνε λοβιτούρες σε αυτό τον Οργανισμό. Σε περίπου δέκα ημέρες θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία» είπε ο κ. Παππάς ενώ σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν για τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων του ΟΑΣΘ είπε με νόημα: «Από τον ΟΑΣΘ έχουν διαφύγει και διάφορες κούτες».

Για τη συμφωνία με τα ΚΤΕΛ

Σε σχετική ερώτηση σχετικά με τη συμφωνία που προβλέπεται να γίνει με τα ΚΤΕΛ ώστε να παραχωρηθούν έξι γραμμές του ΟΑΣΘ ο κ. Παππάς τόνισε ότι «βρίσκεται στο τελικό στάδιο» επισημαίνοντας ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι δεν θα υπάρχει κρατικοδίαιτη δραστηριότητα και τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν επιχειρηματικό ρίσκο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)