to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νέες αιχμές Π. Πολάκη κατά ΣτΕ

O λαός θα κρίνει την απόφαση του ΣτΕ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου, που έκρινε ως μη νόμιμες τις αλλαγές των διοικήσεων στα νοσοκομεία που έγιναν το 2015.


Ο κ. Πολάκης υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ότι «για πρώτη φορά η σημερινή κυβέρνηση έκανε αξιολόγηση των διοικήσεων των νοσοκομείων» κάνοντας λόγο για μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία.

Απευθυνόμενος στον Άδωνη Γεωργιάδη, δήλωσε χαρακτηριστικά πως  «στενοχωριέται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ γιατί το αριστερό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανασύστασης του ΕΣΥ δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί από ανθρώπους της προηγούμενης κυβέρνησης», σημειώνοντας πως οι διοικητές που δεν ανανέωσαν τη θητεία τους είναι «άνθρωποι με συγκεκριμένο πολιτικό παρελθόν».

Τόνισε δε, αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ, πως «δεν παράγει πρακτικό αποτέλεσμα γιατί έχει λήξει η θητεία των διοικητών των νοσοκομείων και όποτε και αν υπάρξουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις αυτές θα υλοποιηθούν με όσα έχουν μαζευτεί από τα χρήματα που διαχέονταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στις φαρμακευτικές εταιρείες».

Από την πλευρά του ο Άδωνης Γεωργιάδης χαρακτήρισε «κόλαφο» για τον κ. Πολάκη και συνολικά για την κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ η οποία, όπως είπε, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για το δημόσιο, καθώς οι διοικητές που απολύθηκαν θα πρέπει να πληρωθούν εντόκως όλους τους μισθούς που απώλεσαν, αλλά και να λάβουν αποζημίωση για όποια ηθική βλάβη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)