to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:14 | 21.04.2015

Κοινωνία

Τραγωδία στη Ρόδο: Τρεις νεκροί σε ναυάγιο πλοιαρίου με Σύρους πρόσφυγες - Συγκλονιστικές στιγμές ανθρωπιάς στις προσπάθειες διάσωσης

Νέα τραγωδία ανοιχτά της Ρόδου μετά το ναυάγιο ξύλινου πλοιαρίου σε βραχώδη παραλία , με περίπου 150 Σύρους πρόσφυγες - Τρεις πρόσφυγες είναι νεκροί, ανάμεσα τους ένα παιδί


Νεότερη ενημέρωση:

Συγκλονιστικό στιγμιότυπο από τη διάσωση των προσφύγων. Στο σημείο - με βράχια και κύματα - έσπευσαν περίοικοι και παραπλέοντα σκάφη, που κατάφεραν να διασώσουν τους περισσότερους πρόσφυγες με υπεράνθρωπες συχνά προσπάθειες.

Στον εισαγγελέα Ρόδου θα οδηγηθούν σήμερα δύο υπήκοοι Συρίας 26 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρεται να οργάνωσαν τη μεταφορά των δεκάδων μεταναστών με to ιστιοφόρο σκάφος που προσάραξε χθες στη Ρόδο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα.

Οι δύο φερόμενοι ως διακινητές αναγνωρίστηκαν από τους παράτυπους μετανάστες στη διάρκεια της προανάκρισης.

_______________________

Στους 90 ανέρχεται σύμφωνα με το Λιμενικό ο αριθμός των διασωθέντων από τη σημερινή προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, που είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα, ένας άνδρας, μία γυναίκα, ένα παιδί, να χάσουν τη ζωή τους. Από τους διασωθέντες 62 είναι άνδρες, 22 γυναίκες και έξι παιδιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν το ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε, οι περισσότεροι από τους πιθανότατα 93 μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό έπεσαν στη θάλασσα για να βγουν μόνοι τους στη ξηρά. Ορισμένοι φορούσαν σωσίβια.

Λιμενικοί μαζί με κατοίκους της περιοχής όταν τους αντίκρισαν έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να διασώσουν όσα άτομα μπορούσαν, καθώς πολλά από αυτά δεν ήξεραν να κολυμπούν και καλούσαν σε βοήθεια. Τρία άτομα εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ ακόμα 27 μετανάστες περισυνελέγησαν με συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από πιο σημείο είχε ξεκινήσει το σκάφος.

Οι έρευνες στο σημείο όπου έγινε η προσάραξη του ιστιοφόρου συνεχίζονται από ιδιώτες δύτες και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών, ενώ αποχώρησε το ελικόπτερο που συμμετείχε σε αυτές.

____________________

Η χθεσινή συνεχής ενημέρωση:

16:35 Βίντεο από την στιγμή που το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 100 μετανάστες, χτυπάει στα βράχια και οι μετανάστες βρίσκονται στην θάλασσα. 

12:25 Τρεις άνθρωποι -ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί- ανασύρθηκαν νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, όπου το πρωί της Δευτέρας βυθίστηκε σκάφος με δεκάδες μετανάστες. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10 το πρωί, στην παραλία Ζέφυρος, όταν το ιστιοφόρο προσάραξε σε βράχια και μέσα σε λίγα λεπτά βούλιαξε. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πολλοί μετανάστες έπεσαν στη θάλλασα για να βγουν στη στεριά και από αυτούς έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 83 άτομα, εκ των οποίων 57 έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού και 23 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από τη Συρία. Στην περιοχή βρίσκονται διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά και δυνάμεις της Αστυνομίες και του Λιμενικού. Σε επιφυλακή είναι το νοσοκομείο Ρόδου (πηγή: in.gr).

 

11:55 Μέχρι αυτή την ώρα οι νεκροί ανέρχονται σε τρεις αλλά εκφράζονται φόβοι και για περισσότερα άτομα. Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το ναυάγιο της Ρόδου:

11:47 Μέχρι αυτή την ώρα οι νεκροί ανέρχονται σε τρεις αλλά εκφράζονται φόβοι και για περισσότερα άτομα (πηγή: Ροδιακή)

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το ναυάγιο της Ρόδου

Έκκληση για συλλογή τροφίμων και κουβερτών στην περιοχή Ζέφυρος στην Ρόδο. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης του λιμενικού - δύσκολη η περιοχή εξαιτίας βράχων και θαλασσοταραχής.

 
 

Φωτογραφίες: rodiaki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)