to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:27 | 06.02.2014

πηγή: globalpost.com

Διεθνή

Νέα τραγωδία: Εννέα νεκροί μετανάστες μετά από καταδίωξη της μαροκινής στρατοχωροφυλακής

Εννέα άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στο ισπανικό θύλακα Θέουτα


Εννέα μετανάστες πνίγηκαν σήμερα στο Μαρόκο στην προσπάθειά τους να φθάσουν στο ισπανικό θύλακα Θέουτα, σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, σε μια νέα τραγωδία στα σύνορα της Ευρώπης - φρούριο.

Ο εκπρόσωπος της νομαρχίας της Θέουτα είχε νωρίτερα κάνει λόγο για έναν απολογισμό 8 νεκρών κατά τη διάρκεια της προσπάθειας «περίπου 400 ανθρώπων από την υποσαχάρια Αφρική» να μεταναστεύσουν στο έδαφος της Ισπανίας. Τα 7 πρώτα πτώματα, κατά την περιγραφή του, βρέθηκαν στην παραλία από άνδρες της μαροκινής στρατοχωροφυλακής. Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές οι πρόσφυγες φαίνεται πως πήδηξαν στην θάλασσα για να ξεφύγουν από τις μαροκινές δυνάμεις ασφαλείας.

Δεκατρείς μετανάστες διασώθηκαν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον οποίο «το δράμα αυτό αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά το ρίσκο το οποίο αναλαμβάνουν οι πρόσφυγες, με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή».

«Μην αδιαφορείτε για τη δοκιμασία των προσφύγων», δηλώνει ο πάπας

Να μην αδιαφορούν για τα δεινά των προσφύγων κάλεσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος τους νέους Καθολικούς, μπροστά στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που πεθαίνουν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη από την Αφρική.

«(Καθώς είναι) αντιμέτωποι με παλιές και νέες μορφές φτώχειας —ανεργία, μετανάστευση και εξαρτήσεις κάθε λογής— εμείς έχουμε το καθήκον να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και να είμαστε συμπονετικοί, αποφεύγοντας τον πειρασμό να παραμένουμε αδιάφοροι» τόνισε ο ποντίφικας σε ένα μήνυμα που δημοσιεύθηκε εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Νέων Καθολικών, που φέτος εορτάζεται την 13η Απριλίου.

«Πρέπει να μάθουμε να τασσόμαστε στο πλευρό των φτωχών και όχι μόνο να εντρυφούμε σε μια ρητορική για τους φτωχούς!» προσέθεσε ο Φραγκίσκος (πηγή: ΑΜΠΕ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)