to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νέα θεραπευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου Καβάλας: Το θέατρο!

Θέατρο μέσα στο Νοσοκομείο Καβάλας; Κι όμως, ίσως να βρίσκεται εγγύτερα από ποτέ στο σκοπό του. Γιατί, τι είναι άραγε σημαντικότερο σε μία θεατρική παράσταση από το να "θεραπεύσει" το μέσα του θεατή;


Το θέατρο θεραπεύει. Τόσο αυτόν που συμμετέχει όσο, κυρίως, αυτόν που το παρακολουθεί. Και επειδή η θεραπεία είναι συνυφασμένη με το χώρο του νοσοκομείου, τι καλύτερο από μία θεατρική παράσταση εντός του;
 
Έτσι το σκέφτηκαν εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείο Καβάλας και δημιούργησαν τη θεατρική ομάδα «Τέχνης Ίασις«. Και το θέμα που διάλεξαν; Εξόχως ιατρικό! Το κάπνισμα! «Διαλέξαμε την κωμωδία της Καρίνας Ιωαννίδου Η Υπόθεση Σηκώνει Τσιγάρο γιατί πιστεύουμε ότι ταιριάζει με έναν από τους σκοπούς του νοσοκομείο, δηλαδή τη βελτίωση της υγείας του πολίτη» σημείωσε η σκηνοθέτιδα της παράστασης, Ελευθερία Τσαρτσάρη, η οποία εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.
 
Είναι η πρώτη φορά που ο χώρος του αμφιθεάτρου του νοσοκομείου θα χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση μία θεατρικής παράστασης. «Χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη της διοίκησης του νοσοκομείου δεν θα μπορούσαμε να την ανεβάσουμε» τόνισε η κ. Τσαρτσάρη μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας.
 
Η παράσταση θα παρουσιαστεί τρεις φορές για το κοινό της πόλης (25,26 και 27 Μαϊου) και μία φορά για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους (Δευτέρα 28 Μαϊου). «Θέλουμε οι ασθενείς να νιώσουν τυχεροί μέσα στην «ατυχία» τους» σημείωσε η κ. Τσαρτσάρη τονίζοντας ότι η θεραπευτική ιδιότητα του θεάτρου θα πρέπει να γίνει γνωστή και κατανοητή τόσο στους γιατρούς όσο και στους ασθενείς.
 
Λίγα λόγια για την ομάδα
 
Ξεκίνησε σαν μια ιδέα, για κάτι άλλο πέρα από τα τετριμμένα που γίνονται συνήθως μέσα στο χώρο ενός νοσοκομείου. Φάνηκε παράτολμο και ίσως και λίγο τρελό στην αρχή….
Ποιος θα ενδιαφερόταν; Ο χώρος, ο χρόνος, η υφή της δουλειάς, ανασταλτικοί παράγοντες.
 
Το θέλαμε όμως, μάλλον, πολύ. Έτσι ξεκινήσαμε. Με τρέλα, με φαντασία, με θετική διάθεση. Μια μικρή ομάδα που έγινε παρέα. Οι συναντήσεις μας εκτός εργασίας για τις πρόβες, μας έκαναν να διασκεδάζουμε, να γελάμε με την καρδιά μας, μας τροφοδοτούσαν με ενέργεια και πάθος!
 
Ο στόχος μας: να αποδείξουμε ότι το θέατρο, μπορεί και πρέπει να λειτουργεί θεραπευτικά!!! Για όλους!!!
 
Για μας, που το παρουσιάζουμε, αλλά και για όλους όσους βρίσκονται στοχώρο ενός νοσοκομείου, είτε σαν ασθενείς και συνοδοί, είτε σαν εργαζόμενοι. Αν το πετύχαμε; Θα φανεί στο χειροκρότημα.
 
Συντελεστές
 
Σκηνοθετικές οδηγίες: Τσαρτσάρη Ελευθερία
Βοηθός σκηνοθέτη και εμψυχώτρια της ομάδας: Τζέλα Αγάπη
Επιλογή μουσικής και ηχητικών εφέ: Φέρελης Βαγγέλης
Κατασκευή σκηνής (και όχι μόνο):Κοσμίδης Δημήτρης
Φροντιστήριο (πάσας φύσης) και οδηγός σκηνής: Θεοδωρίδου Βιβή
Φωτισμοί : Κυριακίδης Ευθύμης
Σκηνικά-κουστούμια: (Ότι έφερε ο καθένας από το σπίτι του)
Χειρισμός μουσικής: Τσαρτσάρη Ελευθερία
Μακέτα αφίσας και προγράμματος: Ισαακίδου Κρήτη
 
Στο έργο παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοίQ
 
Θείος Αντώνης: Ανθόπουλος Παναγιώτης
Μαίρη: Τσακίρη Ειρήνη
Ηλίας: Ταταλιάς Βασίλης
Γιατρός: Θεοδωρίδου Βιβή
Βελονιστής-φωνή θείου Θανάση και φωνή παπαγάλου: Κουκιάς Δημήτρης
Συμβολαιογράφος: Τζέλα Αγάπη.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)