to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:47 | 25.07.2020

Αθλητισμός

Νέα «τάπα» του Αντετοκούνμπο στον ρατσισμό

Την πιο δυνατή απάντηση στον ρατσισμό έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με ένα σχόλιο και ένα καρέ φωτογραφιών στον λογαριασμό του στα social media το βράδυ της Παρασκευής (24/7)


Λίγες ώρες μετά από το ρατσιστικό ρατσιστικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Καλέμη, που μίλησε με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε την καλύτερη απάντηση και έστειλε το πιο όμορφο μήνυμα απέναντι στο μίσος και τις διακρίσεις.

"Χρησιμοποίησε το χαμόγελό σου για να αλλάξεις τον κόσμου. Μην αφήσεις τον κόσμο να σου αλλάξει το χαμόγελο" έγραψε στα social media, "ντύνοντας" τα λόγια του με ένα καρέ φωτογραφιών από την προπόνηση των Μιλγουόκι Μπακς στις οποίες απολαμβάνει το ταξίδι της μπάλας προς το καλάθι.

Νωρίτερα την Παρασκευή, στην απομάκρυνση του καθηγητή Κωνσταντίνου Καλέμη από τη θέση του συντονιστή εκπαίδευσης προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων Μαλακάσας προχώρησε το υπουργείο Παιδείας μετά την μισαλλόδοξη και ρατσιστική επίθεσή του σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Νίκης Κεραμέως καταδίκασε «απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες  συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Η υπουργός πήρε την απόφαση μετά το αίτημα του Νίκου Φίλη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, να απομακρυνθεί ο καθηγητής και να καταδικάσουν ομόφωνα τα κόμματα τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του αθλητή.

Είχε προηγηθεί «πάρτι» του κ. Καλέμη στο Twitter, ενώ ο λογαριασμός του καθηγητή είναι πλέον ανενεργός. «Αφορμή» της ρατσιστικής επίθεσης ήταν δηλώσεις του «Greek Freak» αναφορικά με το φαινόμενο του ρατσισμού στη χώρα μας για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το παρελθόν του MVP του ΝΒΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)