to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:00 | 19.12.2012

Πολιτισμός

Νέα ταινία για τον Μωάμεθ

Η εταιρεία Alnoor Holdings που εδρεύει στο Κατάρ ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός μιας ταινίας σε επτά συνέχειες για τη ζωή του προφήτη Μωάμεθ ανέρχεται πλέον σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, έναντι του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων που είχε αναφερθεί το 2009.


Ο προφήτης Μωάμεθ πάντως δεν θα εμφανίζεται στην ταινία, από σεβασμό προς τις ισλαμικές παραδόσεις που απαγορεύουν την απεικόνιση των προφητών.

Η παραγωγή αυτή θα περιλαμβάνει «επτά συνέχειες, αντί των τριών που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, με συνολικό προϋπολογισμό ένα δισεκατομμύριο δολάρια (755 εκατ. ευρώ)», αναφέρει ο πρόεδρος της Alnoor, Άχμεντ αλ Χασεμί σε ανακοίνωσή του που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η ομάδα των ειδικών έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή του σεναρίου υπερβαίνοντας πολλές καλλιτεχνικές και δραματικές προκλήσεις», διευκρινίζει η εταιρεία.

Η Alnoor είχε ανακοινώσει το 2009 ότι συγκέντρωνε χρήματα για μια εποποιία με παραγωγό τον Μπάρι Όσμπορν, πολύ γνωστό στους κύκλους του Χόλιγουντ για τις παραγωγές των ταινιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Μάτριξ».

Ο θεολόγος του Κατάρ, αιγυπτιακής καταγωγής Σεΐχης Γιούσεφ αλ Καραντάουι, του οποίου οι εκπομπές στο τηλεοπτικό κανάλι του Κατάρ Αλ Τζαζίρα είναι πολύ δημοφιλείς στον μουσουλμανικό κόσμο, θα είναι τεχνικός σύμβουλος του έργου.

Η Alnoor δήλωσε ότι η ταινία θα είναι στα Αγγλικά θα μεταφραστεί όμως και σε άλλες γλώσσες για «να διορθώσει την κακή εικόνα που έχουν οι δυτικές κοινωνίες για το Ισλάμ».

Τον Σεπτέμβριο, μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού που γυρίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τίτλο «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», η οποία εμφανίζει τον προφήτη Μωάμεθ ως ένα τυχάρπαστο άτομο με αποκλίνουσα συμπεριφορά, προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις και μερικές φορές φονικές επιθέσεις σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες.


Πηγή: real

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)