to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:14 | 19.12.2022

Κοινωνία

Νέα Σμύρνη - Μαφιόζικη επίθεση: Γνωστός στην περιοχή εισπράκτορας κυκλώματος προστασίας το ένα εκ των δύο θυμάτων

Γνωστός ο ρόλος του στην περιοχή - Ο εκτελεστής άνοιξε πυρ δίπλα σε άλλους πελάτες τραυματίζοντας κοπέλα που απλώς βρέθηκε μπροστά στο όπλο του - «Η δράση της βαρύνουσας εγκληματικότητας δεν αντιμετωπίζεται με προπαγάνδα και μεγαλοστομίες», σχολιάζει ο Χρ. Σπίρτζης


(φωτ.: στιγμιότυπο twitter)

«Κοντά ποδάρια» φαίνεται πως έχει το αφήγημα νόμου και τάξης του Θεοδωρικάκου, ειδικά μετά το χτεσινό μαφιόζικο «ντου» σε κεντρικό μαγαζί στη Νέα Σμύρνη, το οποίο είχε δύο νεκρούς και τραυματίες. 

Μάλιστα, το ένα από τα δύο θύματα  έχει επιβεβαιωθεί ότι είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και είχε καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών και άλλες υποθέσεις της «νύχτας» με δράση γνωστή στην περιοχή.

Το τοπικό nstv αναφέρει ότι ότι πρόκειται για γνωστό μπράβο που θεωρείται «εισπράκτορας» κυκλώματος που πουλά προστασία στα μαγαζιά της πλατείας και λειτουργούσε ως «μπροστινός» νονών της νύχτας. Ο υψηλόσωμος άνδρας ήταν και ο ίδιος κάτοικος Νέας Σμύρνης. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα άλλαζε συχνά τρόπους μετακίνησης αλλά δεν φαίνεται να φυλαγόταν.

Και τα δύο θύματα ήταν αλβανικής υπηκοότητας.

Η επίθεση έγινε σε καφέ-μπαρ της 25ης Μαρτίου, της πεζοδρομημένης οδού που αποτελεί την βόρεια πλευρά της πλατείας, στις 21.30 περίπου, όταν η περιοχή ήταν γεμάτη κόσμο, μετά το τέλος του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου ελάχιστη ώρα νωρίτερα.

Ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα και μάσκα, προσέγγισε τραπέζι και άνοιξε πυρ κατά δύο ατόμων που κάθονταν εκεί. Στο βίντεο από κύκλωμα ασφαλείας που έχει καταγράψει την επίθεση και προκαλεί σοκ, φαίνεται ότι σε 5 δευτερόλεπτα ρίχνει 6-7 σφαίρες.

Ο δράστης στη συνέχεια διέφυγε άμεσα τρέχοντας και παρά την κινητοποίηση της ΕΛΑΣ δεν κατέστη δυνατόν να συλληφθεί.

Ο τρόπος που έγινε η επίθεση χαρακτηρίζεται από τις Αρχές «επαγγελματικός». Μάλιστα, εκτιμάται ότι στο σημείο ίσως υπήρχε και συνεργός σε κοντινή απόσταση για να καλύψει τον δράστη κατά τη διαφυγή του αν χρειαστεί.

Σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό η 31χρονη γυναίκα που ενώ έπινε ανύποπτη το ποτό της τραυματίστηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς μαφιόζικης διπλής επίθεσης - δολοφονίας σε γνωστό καφέ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη και τα πόδια και ο τραυματισμός της χαρακτηρίζεται σοβαρός χωρίς, όμως, να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή της.

Το νέο διπλό μαφιόζικο δολοφονικό χτύπημα που χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος προκαλεί έκρηξη οργής και τρόμου στους κατοίκους καθώς αυτή τη φορά τραυματίστηκε σοβαρά και μια γυναίκα που χαρακτηρίζεται «παράπλευρη απώλεια» από τους αστυνομικούς.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ εμφανίζονται αδύνατοι να αντιμετωπίσουν τις δολοφονικές επιθέσεις που το οργανωμένο έγκλημα ανενόχλητο πραγματοποιεί σε γειτονιές της Αθήνας.

Οι διαρροές όλο αυτό το διάστημα από υπουργείο και ΕΛΑΣ ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών του οργανωμένου εγκλήματος που δεν αφορούν τους πολίτες  καταρρέει μετά τη μαφιόζικη επίθεση στη Νέα Σμύρνη και τον σοβαρό τραυματισμό από αδέσποτη σφαίρα και της 31χρονης.

Να σημειωθεί ότι από τη μαφιόζικη επίθεση σκοτώθηκαν δύο άτομα και συγκεκριμένα ένας 41χρονος και ένας 44χρονος που σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία είναι σεσημασμένοι. Από τον τρόπο εκτέλεσης του διπλού φονικού χτυπήματος φαίνεται ότι πρόκειται για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

Χρ. Σπίρτζης: Η δράση της βαρύνουσας εγκληματικότητας δεν αντιμετωπίζεται με προπαγάνδα και μεγαλοστομίες

«Η δράση της βαρύνουσας εγκληματικότητας δεν αντιμετωπίζεται με προπαγάνδα και μεγαλοστομίες αλλά με πολιτική βούληση, σχέδιο και δράση», εξηγεί ο Χρήστος Σπίρτζης στη δήλωση που έκανε με αφορμή το συμβάν.

Στην ίδια δήλωση, ασκεί δριμεία κριτική στον υπουργό Προ.Πο αναφέροντας σκωπτικά ότι «όσο ο κύριος Θεοδωρικάκος καμαρώνει, προπαγανδίζοντας το ανύπαρκτο έργο του, τα όπλα βγαίνουν στα πιο κεντρικά σημεία της χώρας μπροστά σε χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες. Η ανασφάλεια διαπερνά κάθε πολίτη, σε κάθε περιοχή της χώρας».

Διαβάστε αναλυτικά: Χρ. Σπίρτζης: Η δράση της βαρύνουσας εγκληματικότητας δεν αντιμετωπίζεται με προπαγάνδα και μεγαλοστομίες

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)