to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:54 | 07.05.2021

Κοινωνία

Νέα Σμύρνη: Αυτόφωρο για τον 22χρονο – Πέντε γυναίκες τον αναγνώρισαν

Ο 22χρονος που φαίνεται σε βίντεο από κάμερα παρακολούθησης να ακολουθεί νεαρή γυναίκα, αργά τη νύχτα, ως την εξώπορτα της πολυκατοικίας της, με το γεννητικό του όργανο σε κοινή θέα, συνελήφθη από την αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την καταγγελία της νεαρής γυναίκας στο ΑΤ Σμύρνης και τη δημοσίευση του βίντεο στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης. - Ταυτοποιήθηκε ως δράστης τριών ακόμα περιστατικών παρενόχλησης - «Το παιδί είναι τέλειο» (!) δήλωσε ο πατέρας του, «είναι πλημμέλημα» λέει ο δικηγόρος του 22χρονου


Στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο οδηγήθηκε ο 22χρονος ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης ακολουθούσε μια νεαρή κοπέλα έως την πυλωτή της πολυκατοικίας της με το μόριό του έξω.

Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή.

Τουλάχιστον τέσσερις ακόμα κοπέλες αναγνώρισαν τον 22χρονο και κατήγγειλαν πως είχαν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση. Οι γυναίκες κατάφεραν και τον αναγνώρισαν μετά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η κοπέλα από την Νέα Σμύρνη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια γυναίκα με καταγωγή από την Κύπρο που είχε ταξιδέψει στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους. Η εν λόγω κοπέλα δέχτηκε επίθεση στην Καλλιθέα στις 25 Μαρτίου του 2020. Όπως ανέφερε ο 22χρονος αφού αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της, έφυγε ατάραχος και χάθηκε στα στενά της περιοχής. Παράλληλα, ο νεαρός φέρεται να είχε παρενοχλήσει δύο ακόμα κοπέλες, ηλικίας 24 και 22 ετών, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και της Ακρόπολης τον περασμένο Αύγουστο. Η άλλη επίθεση φέρεται να έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης σε βάρος μιας 28χρονης.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο 22χρονος συνελήφθη. Σε βίντεο που ανάρτησε η ίδια η νεαρή γυναίκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να την ακολουθεί ως την εξώπορτα της πολυκατοικίας της με το «μόριο» του έξω από το παντελόνι και προφανείς απειλητικές προθέσεις.  «Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα», όπως γράφει χαρακτηριστικά η νεαρή γυναίκα στην ανάρτησή της με την οποία δημοσιοποιήθηκε το ζήτημα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης 5/5, ενώ η κοπέλα όπως γνωστοποίησε στον προωπικό της λογαριασμό στο Facebook έχει προχωρήσει σε καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης. 

Στο βίντεο που κοινοποίησε η ίδια η κοπέλα από την κάμερα ασφαλείας της πολυκατοικίας, ο νεαρός άνδρας εμφανίζεται λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο της πλησιάζοντας την πόρτα και μόνο όταν συνειδητοποιεί ότι είναι κλειστή φεύγει. 

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες ώρες καθώς η κοπέλα σε ανάρτησή της περιγράφει την τραυματική εμπειρία που έζησε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Η ΕΛΑΣ διερευνά τρεις ανάλογες καταγγελίες νεαρών γυναικών που διαμένουν στην ίδια περιοχή.

Ο 22χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ολόκληρη η ανάρτηση: 

«Χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος με ακολούθησε για 300 μέτρα , από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριο του καθώς έρχεται προς εμένα.

Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα.
Αν τον αναγνωρίσει κάποιος παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.
Έχει γίνει ήδη καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης». 

Το βίντεο που ανήρτησε η νεαρή γυναίκα στα social media:

«Πάλι καλά που είχα τα κλειδιά στο χέρι, αλλιώς δεν ξέρω τι θα γινόταν…»

«Δεν μιλήσαμε καθόλου, δεν ανταλλάξαμε καμία λέξη, απλά ήταν από πίσω μου όλη την ώρα και εγώ απλά μπήκα μέσα στην πολυκατοικία μου γρήγορα, πάλι καλά που είχα τα κλειδιά στο χέρι δηλαδή, αλλιώς δεν ξέρω τι θα γινόταν…», είπε η νεαρή γυναίκα μιλώντας στο Mega.

«Αρχικά γύρισα να χαιρετήσω μία φίλη μου που έφευγε και είδα έναν άνθρωπο από πίσω μου να με ακολουθεί ας πούμε και εκεί σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά, γιατί ήταν αργά το βράδυ και ήμασταν μόνες μας στον δρόμο οπότε φοβήθηκα σαν γυναίκα» πρόσθεσε η 22χρονη.

«Τον είδα μετά από τις κάμερες της πολυκατοικίας ότι είχε βγάλει έξω το μόριό του… Και τότε έπαθα ένα σοκ, γιατί δεν το είχα δει εκείνη την ώρα. Εκείνη την ώρα δεν το είδα, όχι, ήτανε πιο μακριά μου και είχε σκοτάδι, οπότε δεν το είδα» επεσήμανε η ίδια.

Καταγγελία που εκθέτει την ΕΛΑΣ - Στη κατοχή της οι πινακίδες του δράστη

Σε μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε μία από τις κοπέλες που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης του 22χρονου επιδειξία της Νέας Σμύρνης. Όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε δώσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του στην αστυνομία από τον περασμένο Νοέμβριο και μάλιστα για δύο φορές!

Η Κατερίνα, όπως είναι το όνομά της, είπε ότι έδωσε τις πινακίδες τον περασμένο Νοέμβριο και κατήγγειλε το περιστατικό της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά όπως φαίνεται δεν υπήρξε κάποια δράση από την Αστυνομία, καθώς έναν μήνα μετά δέχθηκε και δεύτερη σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο νεαρό! Πηγή: www.rosa.gr

«Το παιδί είναι τέλειο» (!) - Τι δηλώνουν ο πατέρας και ο δικηγόρος του 22χρονου

Την ίδια στιγμή, στο Star μίλησαν ο πατέρας του νεαρού καθώς και ο δικηγόρος του. «Το παιδί είναι τέλειο, από κει και πέρα τι άλλο να σου πω;», δηλώνει ο πατέρας του 22χρονου. «Είναι φοιτητής και εργάζεται. Είναι πολύ καλό παιδί, ευαίσθητο. Ποτέ δεν έχει δείξει τέτοια στοιχεία» είπε.

«Ο πελάτης μου αρνείται κάθε κατηγορία και το αδίκημα ακόμα και αν υποτίθεται ότι έχει γίνει, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα», δηλώνει, από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 22χρονου, Γιώργος Μυταλούλης.

Οι ανακοινώσεις της αστυνομίας

Η ανακοίνωσή της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι «συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 6-5-2021 στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, 22χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μετά από καταγγελία ημεδαπής, άτομο την προσέγγισε πρώτες πρωινές ώρες της 6-5-2021 κατά την επιστροφή στην οικία της, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια της στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της. Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Σμύρνης και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ταυτοποιήθηκε και στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της ανωτέρω πράξης.Ο κατηγορούμενος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Με νεότερη ενημέρωση η Αστυνομία αναφέρει ότι «εξιχνιάσθηκαν 3 παρόμοιες περιπτώσεις που σημειώθηκαν στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και της Ακροπόλεως» και προσθέτει ότι ο 22χρονος «ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης τριώνπαρόμοιων περιπτώσεων  στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και της Ακροπόλεως».

#Νέα_Σμύρνη: Κύμα συμπαράστασης 

Στο Twitter, με εκατοντάδες δημοσιεύσεις με το hashtag #Νέα_Σμύρνη, οι χρήστες δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στη νεαρή γυναίκα, υπενθυμίζουν ότι, δυστυχώς, τέτοια περιστατικά δεν είναι καθόλου σπάνια - και βεβαίως καταδικάζουν όσους έσπευσαν να υπονοήσουν κάτι για το ντύσιμο της νεαρής γυναίκας.

Ενδεικτικά:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ, tvxs.gr, mega, rosa.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)