to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 06.01.2022

Κοινωνία

Νέα σεξιστική αθλιότητα από τον Μητροπολίτη Κοζάνης

Κήρυκας του μισογυνισμού στο πρόσφατο παρελθόν, φρόντισε και πάλι να επιβεβαιώσει το μίσος του για τις γυναίκες


Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στον ναό του Αγίου Νικολάου, μετά τον αγιασμό των υδάτων στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανίων προέβη σε ένα ακόμα σεξιστικό παραλήρημα.

Με αφορμή τη "φασαρία" που έκρινε ότι υπήρχε στο βάθος του εκκλησιαστικού χώρου ανέφερε "Δε μου λέτε εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε ήθελα να ήξερα; Πώς τις αντέχετε;"

(Η στιγμή στο βίντεο βρίσκεται αμέσως μετά το 1:55)

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης μόλις πριν περίπου δύο μήνες είχε τοποθετηθεί επί των γυναικοκτονιών όπως αρμόζει σε έναν σκοταδιστή και επικρίθηκε, δικαίως, έντονα.

"Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να μην γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Δηλαδή γυναίκα, δεν είσαι άνθρωπος; Γιατί εμείς ξέρουμε "ανθρωποκτονία". Είτε στον άνδρα είτε στη γυναίκα. Είσαι άνθρωπος. Είσαι εικόνα του Θεού. Αφού δεν είσαι άνθρωπος, τι είσαι;", είχε αναφέρει στο κήρυγμά του, για να προσθέσει:

"Μου λένε γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)