to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:37 | 05.09.2012

left.gr

Πολιτική

Νέα σεισάχθεια για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

"H μείωση των κατώτατων μισθών και μόνο επέδρασε στην πραγματική οικονομία με μείωση της κατανάλωσης κατά περίπου 8 δισ. ευρώ"


Με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου συναντήθηκε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι "η νέα υφεσιακή επιδρομή των νέων μέτρων, που η κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει και θα φέρει στη Βουλή, θα είναι η ταφόπλακα για τον εμπορικό κόσμο, θα είναι η ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία".


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα στοιχεία που επισήμανε στη συνάντηση ο κ. Κορκίδης ότι η μείωση των κατώτατων μισθών και μόνο επέδρασε στην πραγματική οικονομία με μείωση της κατανάλωσης κατά περίπου 8 δισ. ευρώ. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, "8 δισεκατομμύρια που πήγαιναν στην αγορά, τον τελευταίο χρόνο έχουν φύγει από την αγορά, ακριβώς διότι οι κοινωνικές εκείνες κατηγορίες που το εισόδημά τους το κατανάλωναν, δεν είχαν πια εισόδημα για να καταναλώσουν".


Η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ "στην εγκληματική επενέργεια των υφεσιακών μέτρων στην πραγματική οικονομία" είναι μια νέα σεισάχθεια, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να δοθεί "η δυνατότητα στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να μπορέσουν να απομειώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, αντιστοίχως με τη μείωση του τζίρου που είχαν από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου έως σήμερα".

"Επιπλέον, προτείνουμε την άμεση εκταμίευση χρημάτων από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που λιμνάζουν τούτη την ώρα στις τράπεζες, και ταυτόχρονα τη δημιουργία δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού για την παροχή ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία, να στηρίξουμε την απασχόληση και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης", πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κορκίδης, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ζήτησε τη βοήθεια του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην προστασία και τον ορισμό της εντός κρίσης υπερχρεωμένης επιχείρησης. "Χωρίς να της χαριστούν χρέη και υποχρεώσεις να μπορέσει να προστατευτεί και να μπει σε όλες τις υπάρχουσες ρυθμίσεις, ώστε να επιβιώσει και να σταθεί στα πόδια της μέχρι να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο της ύφεσης", σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)