to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:58 | 26.07.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Νέα σεισάχθεια

Η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, οι πρωτοβουλίες του, οι ευρύτεροι λαϊκοί αγώνες, φέρνουν πιο κοντά μας μια διαφορετική πορεία για τον τόπο, για την Ευρώπη.


Με την κυβέρνηση Σαμαρά να είναι κρεμασμένη όλο και πιο πολύ στην τρόικα και να αναζητεί αγωνιωδώς νέα άγρια μέτρα - χαράτσια για να δώσει τα ρέστα της στους δανειστές, προκαλώντας τον λαό μας, εντελώς άλλη παρουσία προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ (και) με τη χθεσινή πρόταση νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Η πρόταση νόμου για τη "νέα σεισάχθεια" είναι μια πρωτοβουλία κοινωνικά δίκαιη, οικονομικά ορθολογική και πολιτικά ρεαλιστική και έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των αντεργατικών εφαρμοστικών νόμων που είχε παρουσιαστεί πριν από δύο εβδομάδες.

Σε αντίθεση με τα κόμματα της σημερινής κυβερνητικής τρόικας, που βυθίζονται όλο και περισσότερο στην αναξιοπιστία και στην απόλυτη απόκλιση από τις περιβόητες προεκλογικές εξαγγελίες τους για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την αναβαθμισμένη κοινοβουλευτική προσπάθειά του με αυτές τις κινήσεις που προσδίδουν σαφή πολιτική υπεραξία και παράλληλα συνιστούν υποδείγματα πολιτικής συνέπειας απέναντι στον δοκιμαζόμενο λαό.

Την ώρα που η τρόικα εξετάζει τους υπερπρόθυμους της κυβερνητικής τρόικας και οι υπουργοί διαγκωνίζονται σε πρόσθετες περικοπές - ακρωτηριασμούς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ανταποκρινόμενη στις λαϊκές προσδοκίες και ανάγκες, προχωρά σε νομοθετικές προτάσεις που υπηρετούν πραγματικά την έως τώρα ισοπεδωμένη κοινωνία μας. Να σημειωθεί μάλιστα ότι, όπως είπε και ο πρόεδρος της Κ.Ο., πριν από την κατάθεση στη Βουλή θα προηγηθεί η δημόσια διαβούλευση με κοινωνικούς φορείς, καταναλωτικές οργανώσεις, συνδικαλιστικές δυνάμεις, ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική.

Η πρόταση της "νέας σεισάχθειας" εντάσσεται στη συνολική στρατηγική για την αναζωογόνηση της οικονομίας και την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση. Μετά από δύο και πάνω χρόνια Μνημονίων, Μεσοπρόθεσμων και αλλεπάλληλων χαρατσιών, ο πολίτης έχει βρεθεί μπροστά σε διαρκή χρέη και δυσβάσταχτες οφειλές, που, για να αντιμετωπιστούν, μόνο νέα, ριζική προσέγγιση των προβλημάτων στις σημερινές επώδυνες συνθήκες μπορεί και πρέπει να γίνει με τέτοιες ουσιαστικές προτάσεις.

Όποιοι πραγματικά θέλουν και εργάζονται για να αποφευχθεί η κοινωνική αποσάθρωση, το όλο και πιο κοντινό κοινωνικό κραχ, για να αναζητήσουμε έξοδο από τη βαθύτατη, πολύπλευρη κρίση, έχουν την ευκαιρία εντός και εκτός Βουλής να συντονιστούν, να συμπαραταχθούν με τέτοιες πρωτοβουλίες, ανάσες στα βάσανα των πολλών. Με ρυθμίσεις, βοήθειες και στηρίξεις στους μεγαλοτραπεζίτες, με Μνημόνια κατεδάφισης της κοινωνίας, το αύριο της τρόικας εσωτερικού είναι προδιαγεγραμμένο και ανάλογο των πρόσφατων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, οι πρωτοβουλίες του, οι ευρύτεροι λαϊκοί αγώνες, φέρνουν πιο κοντά μας μια διαφορετική πορεία για τον τόπο, για την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)