to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:44 | 06.05.2022

Κοινωνία

Nέα ρατσιστική επίθεση κατά εργατών από το Πακιστάν καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Λίγες ημέρες μετά τον πυροβολισμό κατά του μετανάστη Αλί Ριάζ στην Γ' Σεπτεμβρίου (2/5)


Η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ για τη νέα ρατσιστική επίθεση κατά εργατών μουσουλμάνων από το Πακιστάν στην οδό Πειραιώς:

Επίθεση δέχτηκε ομάδα τριών μεταναστών από το Πακιστάν, εργαζόμενων στις επισκευές κινητών τηλεφώνων από οργανωμένο τάγμα φασιστών την Παρασκευή 6 Μάη στην οδό Πειραιώς 107 και Ευάδνης 10.

Οι μετανάστες έρχονταν από το τζαμί της οδού Αναξαγόρα στην Ομόνοια, στο οποίο είχαν πάει για την προσευχή της Παρασκευής και έφυγαν από εκεί στις 2μμ.

Στις 2.30μμ κατέβηκαν σε στάση του λεωφορείου κοντά στη Τεχνόπολη και πέρασαν στην απέναντι πλευρά για να κατευθυνθούν στα Πετράλωνα.

Στην οδό Πειραιώς 107 προς την οδό Ευάδνης 10 τους ακολούθησαν δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού με τέσσερα άτομα. Φόραγαν κράνη και όταν κατέβηκαν οι τρείς φόραγαν φουλ φέισ. Αρχισαν να βρίζουν “Πακιστανοί, μουσουλμάνοι φύγετε από την Ελλάδα”, “Τι ρούχα είναι αυτά που φοράτε;”

Οι τρεις επιτέθηκαν στον Αλίμ Ιτζιάζ, ετών 38 , του έβγαλαν το καπέλο της προσευχής και του τράβαγαν το καμίς, την πουκαμίσα που φορούσε σκίζοντας την.

Ένας είχε σιδηρογροθιά στο χέρι και ένας δεύτερος κρατούσε μαχαίρι πεταλούδα, με διπλή κόψη. Του έριξαν μία γροθιά και άρχισε να τρέχει αίμα η μύτη του. Όταν επενέβησαν οι φίλοι του Α.Σ. και Τ.Χ τότε ο ένας τους απείλησε φωνάζοντας “κάντε πίσω” και κουνούσε απειλητικά το μαχαίρι.

Η επίθεση έληξε με τον επικεφαλής να λέει: “Τώρα φεύγουμε”.

Οι φασιστικές προκλήσεις και οι ρατσιστικές ισλαμοφοβικές επιθέσεις βρήκαν την συνέχεια μετά το πυροβολισμό κατά του μετανάστη Αλί Ριάζ που φόραγε τα ίδια ρούχα στην Γ Σεπτεμβρίου στις 2 Μάη, μετά την γιορτή του τέλους του ραμαζανιού.

Η κυβερνητική πολιτική που κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία με τα pushbacks, τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, την ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα οπλίζει ξανά τα χέρια των φασιστών με μαχαίρια και σιδηρογροθιές.

Μπροστά στην έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 15 Ιούνη και τις επερχόμενες εκλογές τα ορφανά της Χρυσής Αυγής προχωράνε σε επιθέσεις για να δηλώσουν την παρουσία τους με σφαίρες, μαχαίρια και σιδηρογροθιές.

Απαιτούμε την σύλληψη των φασιστών.

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε με το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα που ετοιμάζει το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Ιούνη έξω από το Εφετείο, την μέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β Βαθμό

tags: ΚΕΕΡΦΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)