to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:20 | 10.10.2017

Κοινωνία

Φασιστικό πογκρόμ κατά μεταναστών: Επίσκεψη στο «Αγία Όλγα» όπου νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος εργάτης

Νέα ρατσιστική επίθεση φασιστοειδών κατά μετανάστη εργαζόμενου σε εστιατόριο στη Λαμπρινή


Νέα ρατσιστική επίθεση, ανήμερα της επίθεσης στον Ασπρόπυργο, πραγματοποίησε ομάδα φασιστοειδών στην περιοχή των Άνω Πατησίων - Λαμπρινής, όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, στα γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος

Μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Ομοσπονδίας της Πακιστανικής Κοινότητας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα τον τραυματισμένο μετανάστη στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Ο Ουσμάν Μοχάμεντ, 30 ετών, πακιστανικής καταγωγής, φέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, έχει σπασμένη μύτη και υπέστη κατάγματα σε όλο το σώμα. Αναμένεται μάλιστα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενώ η νοσηλεία του προβλέπεται να κρατήσει αρκετές μέρες. 

Όπως ο ίδιο περιέγραψε, ενώ έφευγε από το εστιατόριο όπου δουλεύει και πήγαινε για να πάρει το λεωφορείο στη Λ. Ηρακλείου και Τραλλέων, στις 3:30 π.μ., δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα περίπου 15 φασιστοειδών που τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπάνε και να τον κλωτσάνε ως αγέλη. Λιποθύμησε από τα χτυπήματα και όταν συνήλθε επέστρεψε στη δουλειά του όπου τον μετέφεραν αρχικά στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» τον τραυματισμένο εργάτη επισκέφθηκε επίσης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του και τις συνθήκες τις επίθεσης.

Είναι σαφές ότι τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν και εξαπλώνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών στη περιοχή φτάνοντας τις τέσσερις τον τελευταίο μήνα, σε Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο, Αγ. Αναργύρους, Κόκκινο Μύλο. Οι επιθέσεις φασιστών σε μετανάστες εργάτες γης στην Γκορυτσά συνεχίζονται εδώ και έναν χρόνο, ενώ παραμένουν ασύλληπτοι παρά το ότι είναι γνωστοί στην Αστυνομία.

Μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Ομοσπονδίας της Πακιστανικής Κοινότητας μαζί με τον Ασφάκ Μαχμούντ, τον εργάτη γης που δέχτηκε δολοφονική επίθεση στον Ασπρόπυργο, αναμένεται να επισκεφθούν σήμερα Τρίτη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)