to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:08 | 24.07.2022

Κοινωνία

Ανεξέλεγκτη η νέα πυρκαγιά στην Ηλεία

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας - Προληπτική εκκένωση στον οικισμό Γρύλλο και την κατασκήνωση της Φρίξας


φωτ.: Αρχείου

Μεγάλο εξακολουθεί να είναι το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε τις απογευματινές ώρες από την περιοχή Μακρίσια του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία, λίγο πριν τις 5 μ.μ. της Κυριακής.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο έχει "ανοίξει" αρκετά και βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές, Σκιλλουντία, Φρύξα, Βρίνα και Γρύλος, χωρίς όμως να απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές».

Έχει επίσης εκκενωθεί η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία.

Επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρέστενα, Φρίξα, Μακρίσια και Σκυλλουντία, της Ηλείας ώστε να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον αναπληρωτή Γραμματέα Γ. Βασιλειάδη και τον αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Δ. Καλαματιανό βρέθηκε σήμερα, Κυριακή 24/7, στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές στην Ηλεία.
_______

Φωτογραφίες από το ilialive.gr:

 

Στο ξεκίνημά της δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα τα οχήματα της Πυροσβεστικής και ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων που ήδη επιχειρούν. Μέσα σε λίγη ώρα η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε για το χωριό Γρύλλος αλλά και την κατασκήνωση της Φρίξας.

Fotia krestena 2

Fotia krestena 3

Fotia krestena 4

Fotia krestena 6

Fotia krestena 8

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)