to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:26 | 20.07.2022

Κοινωνία

Νέα πειθαρχική έρευνα κατά Κούγια με αφορμή δημοσιοποίηση φωτογραφιών των μηνυτών του Λιγνάδη

Νέα πειθαρχική έρευνα κατά Κούγια με αφορμή δημοσιοποίηση φωτογραφιών των μηνυτών του Λιγνάδη


Συμπληρωματική προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και καταδικασμένου για δύο υποθέσεις βιασμού Δημήτρη Λιγνάδη διέταξε την Τετάρτη ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου.

Η συμπληρωματική προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε, καθώς ο Αλ. Κούγιας δημοσιοποίησε προσωπικές φωτογραφίες των μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη, κάνοντας λόγο για «αδίστακτους, στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» που δήθεν παραπλάνησαν «επί 18 μήνες την ελληνική κοινωνία και τους αγνούς Έλληνες πολίτες – οικογενειάρχες».

«Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από δημόσια instagram των τριών δήθεν βιασθέντων και ενός μάρτυρος», αναφέρει ο Αλ. Κούγιας.

Κατόπιν αυτών, ο Αλ. Κούγιας κλήθηκε να καταθέσει την Πέμπτη στον πειθαρχικό εισηγητή της υπόθεσης, Βασίλη Κατσάνη, απολογητικό υπόμνημα για τη σημερινή ανάρτησή του στα social media, όπως και να προσκομίσει τις επίμαχες φωτογραφίες.

Επίσης, κλήθηκε να καταθέσει υπόμνημα και για την προηγούμενη προκαταρτική έρευνα που έχει διαταχθεί για την «υπόθεση Λιγνάδη», τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου, ο οποίος ήταν συνήγορος στην ίδια υπόθεση αλλά με άλλον εντολέα.

Πιθανολογείται, ότι την Πέμπτη ο Αλ. Κούγιας θα ζητήσει αναβολή, προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα.

__________

Πηγή: cnn.gr - Κεντρική εικόνα: Eurokinissi

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)