to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 04.07.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

"Αιώνια πίστη στον Χίτλερ", δήλωνε σε επιστολή του προς τον ναζιστή Λ. Ντεγκρέλ, ο Χρ. Παππάς

Οι στενές σχέσεις του προφυλακισμένου χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά με το ναζισμό αλλά και οι διασυνδέσεις του ιδίου και του Νίκου Μιχαλολιάκου με εκπροσώπους του φασιστικού κινήματος στην Ευρώπη προς τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.


Πρόκειται για επιστολές που είχε ανταλλάξει το καλοκαίρι του 1989 ο Χρήστος Παππάς με τον Βέλγο Leon Degrelle, ιδρυτή του φασιστικού κινήματος στο Βέλγιο, ο οποίος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καταδικάστηκε εις θάνατον στην πατρίδα του για προδοσία και έζησε εξόριστος στην Αργεντινή και την Ισπανία.

Η αλληλογραφία μεταξύ των δυο ανδρών χρονολογείται από το 1989 και η αφιέρωση στη φωτογραφία έχει ημερομηνία το 1992, δυο χρόνια πριν από το θάνατο του Degrelle.

Στην επιστολή του ο Χ. Παππάς αποκαλεί τον Leon Degrelle "Αξιοσέβαστε ήρωα στρατηγέ" και δηλώνει "ακλόνητη πίστη εμού και των συναγωνιστών μου (που ανήκουν στο ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα - "Χρυσή Αυγή") στην αιώνια μορφή του FUHRER ADOLF HITLER και στα ιδεώδη που πηγάζουν από τον αγώνα σας για μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ!"

Στη συνέχεια της επιστολής ο Χρήστος Παππάς μεταφέρει "τα σέβη μου και τις πιο εγκάρδιες ευχές εμού και των Ελλήνων συναγωνιστών μου και ιδιαίτερα του αρχηγού μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ" και καταλήγει αναφέροντας το σύνθημα της 28ης SS Panzer Division - Grenadiere-Volontiere - WALLONIENNE "ΑΓΩΝ - ΠΙΣΤΙΣ - ΝΙΚΗ" δηλώνοντας για άλλη μια φορά "πιστός στα ιδεώδη του ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ".

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η απάντηση του Leon Degrelle προς το Χρήστο Παππά Το Σεπτέμβριο του 1989, ο οποίος αναφέρει ότι ο Χίτλερ του είχε πει κάποτε "εγώ είμαι Έλληνας", εκθειάζει την Ελλάδα και τη συμβολή της στον πολιτισμό και εύχεται "καλό κουράγιο στον πολιτικό σας αγώνα".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)