to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:41 | 11.06.2014

Πολιτική

Νέα μέτρα με την υπογραφή Σαμαρά!

Στην έκθεση του ΔΝΤ υπάρχει συνημμένη επιστολή των κ. Σαμαρά, Στουρνάρα και Προβόπουλου προς την τρόικα από τις 14 Μαΐου, δηλαδή πριν από τις εκλογές, διά της οποίας παρέχονται εγγυήσεις στους δανειστές ότι -αν χρειαστεί- θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου!


 

Προσπαθεί να "κουκουλώσει" η Βούλτεψη την αποκάλυψη της Αυγής

Καταρρέει η κυβερνητική ψευδολογία περί τέλους των μνημονίων, που επαναλήφθηκε και χθες από τους Σαμαρά και Βενιζέλο στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού Συμβουλίου. 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Αυγή, «στην έκθεση του ΔΝΤ υπάρχει συνημμένη επιστολή των κ. Σαμαρά, Στουρνάρα και Προβόπουλου προς την τρόικα από τις 14 Μαΐου, δηλαδή πριν από τις εκλογές, διά της οποίας παρέχονται εγγυήσεις στους δανειστές ότι -αν χρειαστεί- θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου.

Η έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε χθες, προαναγγέλλει μονιμοποίηση της λιτότητας και νέα μέτρα. Προβλέπει δημοσιονομικό κενό 7,7 δισ. και χρηματοδοτικό κενό 12,6 δισ. έως το 2017 και εκτιμά ότι είναι σχεδόν απίθανο να αποφευχθούν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων!

Μεταξύ άλλων απαιτεί νέες περικοπές στις συντάξεις, απορρίπτει τις κυβερνητικές προβλέψεις για το χρέος, ενώ ζητεί το άμεσο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης και κατάργηση των εξαιρέσεων από τον ΦΠΑ.


Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, το ΔΝΤ ανοίγει την πόρτα για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των μισθολογικών τριετιών, την καθιέρωση της εργοδοτικής ανταπεργείας και την αυστηροποίηση του πλαισίου απεργιακών κινητοποιήσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)