to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:16 | 19.07.2021

Διεθνή

Νέα μέτρα και απαγορεύσεις εξετάσει η ιταλική κυβέρνηση

Κύριο βάρος σε ΜΕΘ και κλίνες νοσοκομείων


Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι εξετάζει την αλλαγή των παραμέτρων, βάσει των οποίων θα επιβάλλονται νέα μέτρα και απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι νέοι κανόνες θα προβλέπουν ότι μέτρα και απαγορεύσεις θα επιβάλλονται σε περίπτωση που, στους διάφορους νομούς, οι ασθενείς με κορονοϊό ξεπερνούν το 5% στις ΜΕΘ και το 10% στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, η πρόθεση να μην θεωρούνται, πλέον, βασική παράμετρος ο αριθμός των κρουσμάτων και ο δείκτης μετάδοσης Rt, αλλά οι εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας και στο σύνολο των κλινών των νοσοκομείων. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, επίσης, ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κορονοϊού, είναι πιθανό να παραταθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Αύριο, η κυβέρνηση Ντράγκι θα έχει σειρά επαφών με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί τι είδους προνόμια θα εξασφαλίσουν, όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό τους κύκλο.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειάζεται «πράσινη κάρτα» για την είσοδο σε τραίνα, αεροπλάνα, πλοία, αλλά και σε πολιτιστικά ραντεβού και κλαμπ.

Για τους κλειστούς χώρους εστιατορίων και καφέ, μπορεί να επιτευχθεί, τελικά, ένα είδος συμβιβασμού: να επιδεικνύεται, δηλαδή, πιστοποιητικό εμβολιασμού, μόνον στις περιοχές της χώρας οι οποίες παρουσιάζουν αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς, αρχικά, ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι, είχε δηλώσει ότι «από μέρους της κυβέρνησης, δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση». Σήμερα, όμως, πρόσθεσε ότι «η σχετική απόφαση θα ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)