to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 03.09.2020

Κοινωνία

Για τάξεις 15 μαθητών και προσλήψεις: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Ζητώντας τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Αναλυτικότερα, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί διεκδικούν τη μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες. Επίσης, ζητούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, ζητούν τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Τέλος, επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, Π.Ν.Π., κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on - line μετάδοση των μαθημάτων.

Θανάσης Κικίνης: Απάντηση στο αν μας καλύπτουν οι εξαγγελίες Κεραμέως είναι το ότι αύριο Πέμπτη έχουμε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας

Απαιτούμε μικρό αριθμό μαθητών ανά τμήμα και επαρκές προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό για τον σωστό καθαρισμό των σχολείων, τόνισε ενόψει της αυριανής κινητοποίησης ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικίνης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Απάντηση στο αν μας καλύπτουν οι εξαγγελίες Κεραμέως είναι το ότι αύριο Πέμπτη έχουμε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, είπε ο κ. Κικίνης, με αιτήματα τον μικρό αριθμό μαθητών ανά τμήμα και την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε προσωπικό καθαρισμού και υλικά απολύμανσης. Δεν έχουμε καλυφθεί.

Περιέγραψε αναλυτικά τις ανησυχίες που υπάρχουν στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις οικογένειες των μαθητών και τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί θέλουν αναλυτική συζήτηση με το υπουργείο Παιδείας.

«Πολλά εμφανίζονται και ακούγονται πολύ ωραία στην κοινωνία, όπως π.χ. τα ξεχωριστά διαλείμματα. Στα Πατήσια π.χ. υπάρχει σχολική μονάδα με 24 τμήματα, πόσα ξεχωριστά διαλείμματα θα γίνουν σε δύο συστεγαζόμενα 12θέσια σχολεία;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)