to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 18.11.2022

Πολιτική

Κώστας Βαξεβάνης: Έρχονται αποκαλύψεις για τις σχέσεις ΕΥΠ - Predator - Μαξίμου

Νέες αποκαλύψεις για τη σχέση ΕΥΠ, Predator και κυβέρνησης Μητσοτάκη προανήγγειλε ο Κώστας Βαξεβάνης εξερχόμενος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών το μεσημέρι της Παρασκευής.


Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento ανέφερε ότι η κατάθεσή του ενώπιον της Εισαγγελέα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στον απόηχο του νέου γύρου συγκλονιστικών αποκαλύψεων που θα δημοσιοποιηθούν στο φύλλο της Κυριακής και θα αφορούν τη σχέση του Predator με την ΕΥΠ και τα κοινά πρόσωπα που τελούσαν υπό παρακολούθηση.

Η δήλωση του Κώστα Βαξεβάνη:

«Επειδή υπήρξε κάποια καθυστέρηση, θα καταθέσω την Τρίτη. Η κ. Εισαγγελέας συμφώνησε ότι πρέπει να καταθέσω υπό το φως των νέων αποκαλύψεων που θα έχουμε την Κυριακή στο Documento. Για να σας προϊδεάσω, πρόκειται για τη σχέση του Predator με την ΕΥΠ και τα κοινά πρόσωπα που ήταν υπό παρακολούθηση. Αυτό νομίζω τα λέει όλα, δείχνει αυτό που λέγαμε από την αρχή, το κοινό κέντρο στις παρακολουθήσεις. Predator, EYΠ, κυβέρνηση ήταν εις σάρκα μία με κοινό θέμα παρακολούθησης πολιτικών, πολιτικών προσώπων, διαφωνούντων δημοσιογράφων… Την Κυριακή, εκπλήξεις!»

Νωρίτερα σήμερα και μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο Γιάννης Ματζουράνης, συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη, αποκάλυψε ότι υπάρχουν επτά απόρρητες συμβάσεις με την ΕΥΠ, προσθέτοντας με νόημα ότι δεν μπορεί να μείνουν απόρρητες στον ανακριτή που θα αναλάβει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βαξεβάνης στις 7 Νοεμβρίου κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο με την οποία ζητούσε να ενοποιηθούν οι πέντε έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και να ανατεθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως έγινε στην υπόθεση Novartis.

Παράλληλα επεσήμανε πως είχε στηθεί ενιαίο κέντρο ΕΥΠ – Predator για τις παρακολουθήσεις με ιθύνοντα νου τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento με συνέντευξή του έχει προαναγγείλει και νέες αποκαλύψεις την Κυριακή λέγοντας πως «ό,τι κρατικός θεσμός υπάρχει, ήταν υπό παρακολούθηση. Το καθεστώς εκβίαζε ακόμη και με ροζ σκάνδαλα. Τα στοιχεία θα δίνονται στη δημοσιότητα για να βγάζει η κοινή γνώμη τα συμπεράσματά της».

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννης Μαντζουράνης σε συνέντευξή του επεσήμανε ότι τα στοιχεία υπάρχουν και προκάλεσε να καταθέσουν μήνυση κατά του δημοσιογράφου έτσι ώστε να μπορέσει να τα καταθέσει όλα στη Δικαιοσύνη για την υπεράσπισή του.

Πηγή: Documento, Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)