to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:17 | 24.11.2021

πηγή: news247.gr

Πολιτική

Νέα «καρφιά» Παπανδρέου για ανάμιξη παραγόντων και εξωθεσμικών στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Αιχμές για ανάμιξη παραγόντων άλλων κομμάτων και εξωθεσμικών κέντρων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ αλλά και για τις δημοσκοπήσεις άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας την Τετάρτη (24/11) στο Θησείο.


Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν συμφέροντα και κατεστημένα, που χωρίς ντροπή θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, για να ικανοποιούν τα δικά τους συμφέροντα». Για να προσθέσει πως «δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων».

Όπως είπε επίσης «Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι επέλεξα σήμερα να βρεθούμε εδώ, δίπλα σε πανανθρώπινα μνημεία – σύμβολα: Το ένα, ο Παρθενώνας, που λάμπρυνε την Αθηναϊκή Δημοκρατία, την ανέδειξε ως την πιο μεγάλη αξία για τη συλλογική οργάνωση της κοινωνίας μας. Τα άλλα δύο, η Πνύκα και η Αρχαία Αγορά, που ανέδειξαν τη σημασία του ανθρώπου ως πολίτη και ως συμμέτοχου στα κοινά και τα δημόσια πράγματα - όχι ως ιδιώτη. Ήταν μια ντροπιαστική ποινή, να μην έχεις λόγο στην Εκκλησία του Δήμου. Από εδώ, από αυτόν τον γεμάτο συμβολισμούς αλλά και μεγαλειώδη μηνύματα τόπο, ας ξαναπιάσουμε το νήμα για να ξαναδώσουμε τα περιεχόμενα που αξίζουν στη Δημοκρατία».

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι «πρέπει να τελειώνουμε με την αντίληψη ότι η δημοκρατία και η πολιτική είναι ένα παιχνίδι μανιπουλαρίσματος της κοινής γνώμης, υποδούλωσης της στα εφήμερα γκάλοπ και το μεγάλο χρήμα, ή της δήθεν έξυπνης αλλά ρηχής ατάκας για τα μέσα ενημέρωσης.

Κάλεσε δε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στις 5 του Δεκέμβρη, για να σηκώσουμε όλοι μαζί και πάλι, τον ήλιο ψηλά πάνω από την Ελλάδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)