to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:09 | 01.08.2022

Κοινωνία

Δεύτερη γυναικοκτονία σε 24 ώρες: 51χρονος σκότωσε τη σύζυγό του στη Ζάκυνθο

Ο δράστης του φονικού στη Ζάκυνθο ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, ενώ κατόπιν της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στον θώρακα και στον λαιμό. Η 40χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπου και εξέπνευσε - Ο 49χρονος γυναικοκτόνος συνελήφθη τελικά το μεσημέρι της Δευτέρας - Μερικές ώρες νωρίτερα, την Κυριακή το πρωί, 60χρονος είχε δολοφονήσει τη σύζυγό του στο Ρέθυμνο - «Κάθε νέα γυναικοκτονία, εκτός από τραγωδία της "διπλανής πόρτας" είναι και ήττα για την κοινωνία», σημειώνει ο Α. Ξανθός


Ένας άνδρας 51 ετών, αλβανικής καταγωγής, αναζητείται από την Αστυνομία, καθώς χθες (Κυριακή) μετά τα μεσάνυχτα, μαχαίρωσε την 40 ετών σύζυγό του, η οποία και εξέπνευσε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπως μεταδίδει το ertnews.gr

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης, μετά από καβγά, ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, ενώ κατόπιν της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στον θώρακα και στον λαιμό.

Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε λίγη ώρα μετά στο νοσοκομείο. Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, τα δύο ανήλικα, με το ενήλικο αγόρι να βρίσκεται εκτός Ζακύνθου.

Συνελήφθη ο δράστης

Ο δράστης εντοπίστηκε στην περιοχή του Μαραθιά στο Κερί, όπου σύμφωνα με το imerazante.gr εργάζεται ως οικοδόμος, ενώ η σύζυγος του εργαζόταν σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή του Τσιλιβή.

Μάλιστα, αφού μαχαίρωσε τη σύζυγό του, σήμερα το πρωί πήγε κανονικά στη δουλειά, όπου και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς ο 51χρονος είπε ότι σκότωσε τη γυναίκα του "επειδή με απατούσε". Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο Τρίτη (02/08) στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με όσα έρχονται συνέχεια στο φως της δημοσιότητας, η γυναίκα είχε κάνει καταγγελία ξανά στην Αστυνομία πριν από 1,5 μήνα για ενδοοικογενειακή βία.

Συγκεκριμένα, είχε υποβάλει τον Ιούνιο μήνυση κατά του 49χρονου για ενδοοικογενειακή βία, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, τότε είχε αφεθεί ελεύθερος, με εισαγγελική εντολή να μην την πλησιάζει στα 100 μέτρα.

Χθες το βράδυ όμως επέστρεψε και μετά από έντονο καβγά, την ξυλοκόπησε και της επιτέθηκε με μαχαίρι, χτυπώντας τη στο θώρακα και το λαιμό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο, Τρίτη 2 Αυγούστου, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Ρέθυμνο: Στον εισαγγελέα ο δολοφόνος της Γεωργίας

Στον εισαγγελέα Ρεθύμνου μεταφέρθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022, ο 60χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της νέας γυναικοκτονίας στο Ρέθυμνο που συγκλονίζει την Κρήτη. Για λόγους ασφαλείας, ο 60χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα από το υπόγειο του κτηρίου.

Το τραγικό περιστατικό γυναικοκτονίας που συγκλονίζει από το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου, το πανελλήνιο  συνέβη στο χωριό Άνω Μαλάκι του δήμου Ρεθύμνου.  Καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος ένας 60χρονος, που ομολόγησε την πράξη του. Το θύμα, η 56χρονη σύζυγός του, Γεωργία, που δέχτηκε τη θανατηφόρα μαχαιριά στον λαιμό, στη διάρκεια του καβγά που είχαν γύρω στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου, στον χώρο της κουζίνας. Ο δράστης άρπαξε ένα χασαπομάχαιρο και στην κυριολεξία έσφαξε τη γυναίκα του, που μέσα σε λίμνη αίματος την εντόπισε αργότερα ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, όπως αναφέρει το neakriti.gr

Χαρακτηριστική εικόνα, το κόκκινο τριαντάφυλλο έξω από την πόρτα του κομμωτηρίου της Γεωργίας

Ανδρέας Ξανθός: Η γυναικοκτονία δεν είναι μόνο βαρβαρότητα, είναι και ήττα

«Κάθε νέα γυναικοκτονία, εκτός από τραγωδία της "διπλανής πόρτας" είναι και ήττα για την κοινωνία, για τις αξίες και τη συνοχή της, για τα κυρίαρχα πρότυπα στην οικογένεια και στις σχέσεις. Είναι μια ήττα για το σύγχρονο κοινωνικό κράτος, για τους θεσμούς προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, για την κουλτούρα της ισότητας των φύλων και του σεβασμού του θεμελιώδους δικαιώματος στη ζωή», σημειώνει ο Α. Ξανθός, βουλευτής και Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις νέες γυναικοκτονίες σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο, και τονίζει:

«Οι συνεχείς όμως ήττες επιβάλλουν αναπροσαρμογή στρατηγικής, απαιτούν μηχανισμούς έγκαιρης ανίχνευσης και πρόληψης τέτοιων κοινωνικών παθογενειών και ενίσχυση της «συλλογικής ανοσίας» απέναντι σε μια βαρβαρότητα με την οποία δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε.

»Διεπιστημονική προσέγγιση, συμβουλευτικοί σταθμοί, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, πρωτοβουλίες κατά της έμφυλης βίας, κινήματα διαμαρτυρίας, κοινωνική αλληλεγγύη, "αλλαγή παραδείγματος" στην εκπαίδευση και ανατροφή των νέων ανθρώπων: Αυτά είναι τα κοινωνικά μας "αντισώματα". Ας τα ενισχύσουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)