to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 05.08.2015

Κοινωνία

Νέα Φιλαδέλφεια: Η κατεδάφιση του κατειλημμένου αναψυκτηρίου "Κένταυρος" προκαλεί αντιδράσεις

Όπως αναφέρει ο Δήμος, "η απόφαση για την κατεδάφιση του Κενταύρου εκκρεμούσε από το 2011" - Αντιδράσεις από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου αφού, όπως υποστηρίζουν, το κατειλημμένο αναψυκτήριο λειτουργούσε ως κοινωνικό κέντρο, με συμμετοχή σε δράσεις αλληλεγγύης


Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Συνεργεία του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας προέβησαν σήμερα το πρωί σε κατεδάφιση του αναψυκτηρίου «Κένταυρος» στην περιοχή της λίμνης εντός του Άλσους. Πρόκειται για κτίσμα που είχε κατασκευαστεί σε μικρότερες διαστάσεις τη δεκαετία του ’60, επεκτάθηκε διαδοχικά χωρίς καμία αδειοδότηση και παρέμενε κλειστό από το 2011 ως αυθαίρετο. Η απόφαση για την κατεδάφιση του Κενταύρου εκκρεμούσε από το 2011, ενώ η δημοτική αρχή είχε προβεί σε ανακοίνωση για την κατεδάφιση του «Κεντάυρου» ήδη από το Μάρτιο.

Το ερχόμενο φθινόπωρο ο χώρος του Κενταύρου θα αναδασωθεί, ενώ θα αναζητηθεί νέος χώρος εντός του Άλσους, σε συνεννόηση με τη Δασική υπηρεσία, για την ανέγερση και λειτουργία δημοτικού αναψυκτηρίου. Τέλος, ύστερα από την κατεδάφιση και των «Ρώσικων» πριν λίγους μήνες, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες στην κατεδάφιση και την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κτισμάτων εντός του Άλσους.

Έντονες αντιδράσεις για την κατεδάφιση - Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:00

Όπως υποστηρίζουν οι συμμετέχοντες στη συλλογικότητα που είχε καταλάβει το εγκαταλελειμμένο αναψυκτήριο, το κτίριο είχε διαμορφωθεί με πολύ προσωπική δουλειά και από εκεί εκπορεύονταν το τελευταίο διάστημα ποικίλες δράσεις αλληλεγγύης, όπως η συλλογή τροφίμων για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως.

φωτ. από την πρόσφατη συλλογή τροφίμων (πηγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)