to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:14 | 20.06.2014

Κοινωνία

Νέα Φιλαδέλφεια: Επιθέσεις τραμπούκων κατά κατοίκων για το Άλσος

Τραμπούκικη επίθεση με προπηλακισμούς, βρισιές, ξύλο και ύβρεις δέχθηκαν από χούλιγκανς της ΑΕΚ μέλη του Συντονιστικού Κατοίκων Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, με αποτέλεσμα κάποιοι να υποστούν τραυματισμούς στο κεφάλι και το σώμα. Επίθεση στην κατάληψη «Στρούγγα», χτυπήθηκε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος. Δεύτερη επίθεση κατά τις 9.30-10 το βράδυ.


Η "Στρούγκα" για τους χθεσινούς βανδαλισμούς

Η ανακοίνωση του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα χθεσινά γεγονότα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη χτεσινή επίθεση τραμπούκων στη συγκέντρωση κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το οπαδικό κίνημα, αλλά προσιδιάζουν στη μαφία και ως τέτοιες θα μας βρουν απέναντί τους.

Το ρεπορτάζ της Αυγής για την πρώτη, απογευματινή επίθεση των τραμπούκων:

Όλα ξεκίνησαν σήμερα, αργά το απόγευμα, οπότε και είχε προγραμματιστεί από το Συντονιστικό η διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης, στην πλατεία Πατριάρχου, για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, που περιλαμβάνει το πολύκροτο άρθρο για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Δεκάδες οπαδοί είχαν καταλάβει από νωρίς την πλατεία και κάποιοι ανυποψίαστοι κάτοικοι που είχαν προσέλθει για να συμμετάσχουν στη συζήτηση, τους προσέγγισαν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην "Αυγή", παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι οπαδοί άρχισαν να τους πετούν αβγά και να τους γρονθοκοπούν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις.

Επίθεση δέχθηκε από τους χούλιγκανς της ομάδας και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος προσέτρεξε στο σημείο λίγο πριν τις 7, δέχθηκε προπηλακισμούς και απειλές και εντέλει φυγαδεύθηκε από την αστυνομία.

Έπειτα, οι χούλιγκανς συνέχισαν με επιδρομές και σπασίματα, μπήκαν στην κατάληψη "Στρούγκα" και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές, ενώ ακόμη και αυτή τη στιγμή, κυνηγούν κόσμο στους δρόμους.

Κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας καταγγέλλουν ότι την ευθύνη για τη συγκέντρωση και την κατάληψη της πλατείας από τους χούλιγκανς φέρει η ίδια η Original.

Η 2η επίθεση, κατά τις 9.30 το βράδυ, με τουλάχιστον 3 τραυματίες:

Τουλάχιστον τρεις τραυματίες από νέα επίθεση τραμπούκων στη «Στρούγκα» μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Ομάδα τριάντα περίπου τραμπούκων επιτέθηκαν για δεύτερη φορά στο χώρο της «Στρούγκας», μέσα στον οποίο τα μέλη της συλλογικότητας προσπαθούσαν να επανορθώσουν τις ζημιές. Με τεράστιες πέτρες, κομμάτια από μάρμαρα, καδρόνια και μπουκάλια επιτέθηκαν στους δεκάδες ανθρώπους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη «Στρούγκα». Μέχρι στιγμής υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι δύο είναι σύντροφοι της «Κόντρας», η συνταξιούχος καθηγήτρια Ελσα Βούλγαρη και ο συνταξιούχος αρχιτέκτονας Πέτρος Περάκης.

Οι υπερασπιστές της «Στρούγκας» απώθησαν τους εισβολείς, ενώ ο κόσμος απ’ έξω, που αρχικά σκόρπισε, συγκεντρώθηκε και πάλι και πολλαπλασιάζεται. Αυτή τη στιγμή ασθενοφόρο παραλαμβάνει έναν τέταρτο τραυματία.

Οι άνθρωποι της «Στρούγκας» απευθύνουν έκκληση σε κάθε δημοκράτη, αντιφασίστα, αριστερό, κομμουνιστή, αναρχικό, να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να υπερασπιστεί ένα γνήσιο λαϊκό εγχείρημα από τις επιθέσεις των τραμπούκων.

(πηγή: Εξέγερση)

Διαβάστε ακόμα: 
Πίσω Γορίλες! - Ανακοίνωση από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, για τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)