to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:31 | 21.10.2013

Κοινωνία

Νέα επίθεση στους τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες στο Σύνταγμα (βίντεο)

Η αστυνομία προχώρησε μάλιστα σε πέντε προσαγωγές προσφύγων οι οποίοι είχαν αθωωθεί μόλις λίγο νωρίτερα για ...μόλυνση περιβάλλοντος (!) - Απώθησαν βίαια και την Αφρ. Σταμπουλή


Νέα επίθεση δέχτηκαν σήμερα στο Σύνταγμα από την Ελληνική Αστυνομία μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης στους τούρκους πολιτικούς κρατούμενους. Η αστυνομία προχώρησε μάλιστα σε πέντε προσαγωγές προσφύγων οι οποίοι είχαν αθωωθεί μόλις λίγο νωρίτερα για ...μόλυνση περιβάλλοντος, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο προκάλεσαν λόγω ανάρτησης πανό στην πλατεία.

Αναλυτικότερα σήμερα το πρωί αθωώθηκαν  στο αυτόφωρο Ευελπίδων οι τρεις τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες  Fadık Adıyaman, İsmail Zat Και Murat Korkut που κατηγορούνταν για  μόλυνση περιβάλλοντος. Η μόλυνση προκλήθηκε, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, από  πανό που είχαν αναρτήσει στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή το βράδυ με το οποίο γνωστοποιούσαν την απεργία πείνας που κάνουν ως συμπαράσταση στους υπό έκδοση συναγωνιστές τους που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά την αθώωση τους οι πολιτικοί πρόσφυγες πήγαν ξανά στην πλατεία Συντάγματος για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό και για την πραγματοποίηση εκδήλωσης, για την οποία είχαν πάρει μάλιστα άδεια από τον Δήμο Αθηναίων. Η αστυνομία αρχικά απείλησε τους τούρκους πρόσφυγες να μην αναρτήσουν πανό και μόλις οι πρόσφυγες κατάφεραν να το σηκώσουν, διμοιρία των ΥΜΕΤ τους περικύκλωσε και χτυπώντας τους βίαια προχώρησε στην προσαγωγή πέντε ατόμων. Να σημειωθεί ότι η αστυνομία δεν δέχτηκε να δει ούτε την σχετική άδεια που έφεραν μαζί τους ενώ παράλληλα δεν επέτρεψαν στη βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Σταμπουλή που ήταν παρούσα στο συμβάν  να μιλήσει με τον επικεφαλής της αστυνομίας, απωθώντας την μάλιστα βίαια.

Αυτή την στιγμή οι τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. Μάρτυρες του συμβάντος καταφθάνουν αυτήν την στιγμή προκειμένου να καταθέσουν την μαρτυρία τους.

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)