to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 15.03.2018

Πολιτική

Η νέα επίθεση Σπυράκη στην κυβέρνηση για τους δύο στρατιωτικούς και η απάντηση Τζανακόπουλου

«Ποιος εκφράζει την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος ή ο κ. Κουβέλης», αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ - Για ρεσιτάλ υποκρισίας από τον Κυρ. Μητσοτάκη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη λέγοντας ότι «δεκαπέντε ημέρες μετά το σύνηθες, κατά τον πρωθυπουργό, επεισόδιο θέλω να ρωτήσω ποιος εκφράζει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο κ. Καμμένος συνώνυμος του "εξαφανισμένος" που αποκαλεί "ομήρους" τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ή ο κ. Κουβέλης που αποκαλεί "υπερτροφικό" τον λόγο του προϊσταμένου του;».

Επιπλέον η κ. Σπυράκη ρώτησε «ποιες πρωτοβουλίες έλαβε η κυβέρνηση για να επιστρέψουν οι δυο Έλληνες»;

Σε ερώτηση για το τουρκικό βίντεο με τους οκτώ Τούρκους που προετοιμάζονται για το πραξικόπημα σε στρατόπεδο, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών είναι βασικό συστατικό του πολιτεύματος. Η αρμοδιότητα για τους οκτώ βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενας Στόλτενμπεργκ, απάντησε ότι ο πρόεδρος ΝΔ βρίσκεται σε ΗΠΑ και θέτει μετ' επιτάσεως το θέμα της επιστροφής των Ελλήνων στρατιωτικών, και επανέλαβε την ερώτησή: «Εμείς ρωτάμε την κυβέρνηση ποιος την εκφράζει ο υπουργός ή ο αναπληρωτής του και ποιες ενέργειες έχει κάνει για να επιστρέψουν;».

Για κονδύλια που απελευθέρωσε πρόσφατα η ΕΕ προς την Τουρκία, η κ. Σπυράκη είπε ότι αυτό αφορά το θέμα των προσφύγων και είναι μέρος της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ σκέπτεται να αποχωρήσει από την Προανακριτική για τη Novartis η κ. Σπυράκη είπε ότι έχουν προκύψει μία σειρά ζητήματα. Πραγματικά με τη συμπεριφορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας φαίνεται ότι οι βουλευτές κάλυψαν την απόσταση από τη συκοφαντία στη γελοιότητα. Αρκεί να δούμε τη σύγκριση των μαρτυριών, οι ίδιοι ψευδομάρτυρες που κατέθεσαν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου οι ίδιοι κατέθεσαν ότι υπάρχουν έγγραφα ότι ζητούσαν συνάντηση το 2014. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Σε ερώτηση για τον κ. Στουρνάρα απάντησε ότι ο κ. Στουρνάρας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν καταλάβει δημόσιες θέσεις, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συμβαίνει.

Σε ερώτηση για «την επίθεση του υιού Σαββίδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη», αφού είπε ότι είναι ιδιώτης, ανέφερε: «Η ΝΔ εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο» και πρόσθεσε ότι κανείς δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να ελέγξει τον χώρο τα προηγούμενα χρόνια και να εφαρμόσει το νόμο. Αντίθετα προχώρησε στον εναγκαλισμό της με μία νέα γενιά ολιγαρχών και τους χρησιμοποίησε είτε για να ελέγχει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είτε ποδοσφαιρικές ομάδες. Σημείωσε ακόμη ότι οι ενέργειές της προκάλεσαν την καταστροφική συζήτηση γύρω από το grexit που είναι πράγματι επικίνδυνη. Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον υπάρχοντα νόμο, είπε η κ. Σπυράκη και αναρωτήθηκε: Ποιος της κράτησε το χέρι σφιχτά και δεν προχώρησε στην εξυγίανση;

Η απάντηση του Δ. Τζανακόπουλου: Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασει τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για ένα άνευ προηγουμένου ρεσιτάλ υποκρισίας από πλευράς Κυρ. Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε αναλυτικά ο Δημ. Τζανακόπουλος

«Για το μεν ζήτημα των δύο αξιωματικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, κάνοντας στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την προ εβδομάδος ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο, χαρακτήρισε το περιστατικό ένα σύνηθες και μικρό συμβάν που δεν πρέπει να εξελιχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο.

Εν τω μεταξύ, η υποκρισία δε της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μια μέρα μετά την τοποθέτηση του κου Μητσοτάκη, η κα Σπυράκη εμφανίστηκε πριν λίγη ώρα να αλλάζει ξανά τη γραμμή αναφερόμενη, με τρόπο ειρωνικό, στο περιστατικό ως σύνηθες. Ποιον ειρωνεύεται αλήθεια; Την ελληνική κυβέρνηση ή τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη;

Την ίδια στιγμή σε ότι αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Μητσοτάκης χθες πάλι δήλωσε ότι τα θέματα ταυτότητας και αλυτρωτισμού είναι πιο σημαντικά από το θέμα της ονομασίας,

 ενώ δεν επανέλαβε τη θέση του για αναζήτηση λύσης σε άλλη συγκυρία, αναγνωρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση της γείτονος είναι θετική προς έναν συμβιβασμό.

Το θέμα τελικά για τον κο Μητσοτάκη είναι ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να εμφανίζεται ως ουρά της ακροδεξιάς, αρνούμενος κάθε συζήτηση για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και αξιοποιώντας τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ως πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση από θέσεις που φλερτάρουν με τον εθνικισμό, ενώ στις ΗΠΑ να ντρέπεται για τις θέσεις που εκφράζει στο εσωτερικό και να φορά το μανδύα του μετριοπαθούς και φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή.

Οφείλει λοιπόν να μας απαντήσει:  

Θεωρεί το συμβάν με τους δύο αξιωματικούς σύνηθες και μικρό ή εκτιμά ότι πρόκειται για μείζον διπλωματικό επεισόδιο;

Είναι υπέρ μιας λύσης σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία; Ναι ή όχι, εδώ δε χωρούν υπεκφυγές.

Θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης τη συγκυρία κατάλληλη για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση ή θεωρεί ότι το ζήτημα πρέπει να μετατεθεί σε άγνωστο χρόνο;

Και τέλος, έπραξε ορθά η κυβέρνηση που επέλεξε να επιταχύνει τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης για την εξεύρεση λύσης σε αυτή τη χρονική συγκυρία;

Ο κος Μητσοτάκης είναι δυστυχώς αναγκασμένος να πάρει θέση. Αυτή είναι η πολιτική του υποχρέωση με βάση τη θεσμική του ιδιότητα.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)