to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:58 | 08.05.2016

Πολιτική

Χρυσαυγίτικοι τραμπουκισμοί στη Βουλή - Αποκλεισμός του Γ. Λαγού από τη συζήτηση και για 15 ημέρες εφόσον υποτροπιάσει (βίντεο-φωτογραφίες)

Μετά τη νέα απάντηση του Π. Σκουρλέτη στις προηγούμενες απειλές των νεοναζί, οι χρυσαυγίτες βουλευτές εξαπέλυσαν νέα επίθεση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αποτέλεσμα ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης να δώσει εντολή για απομάκρυνση του χρυσαυγίτη Λαγού από την αίθουσα της Ολομέλειας - Από το προεδρείο αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του Λαγού από τη σημερινή συζήτηση και για 15 ημέρες εφόσον υποτροπιάσει


Η δεύτερη απάντηση του Π. Σκουρλέτη στους χρυσαυγίτες (εδώ η πρωτολογία Π. Σκουρλέτη), όπου μεταξύ άλλων ρωτάει τον Χ. Παππά για τις απειλές εναντίον της οικογένειας του, ώστε να καταγραφούν στα πρακτικά της βουλής. Ως απάντηση δέχθηκε σωρεία ύβρεων και απειλών...

...και η διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας:

Ο χρυσαυγίτης αρνήθηκε να αποχωρήσει και οι υπόλοιποι βουλευτές των νεοναζί σχημάτισαν «ασπίδα» γύρω του.

Η συνεδρίαση διεκόπη για πάνω από 30 λεπτά με το προεδρείο να επιμένει να βγει από την αίθουσα ο Λαγός. Παρά την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να αποχωρήσει ο  Λαγός από την αίθουσα ώστε να επαναληφθεί η συζήτηση, η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε να αποχωρήσει ο βουλευτής της. Ο Χρ. Παππάς δήλωσε ότι το κόμμα του αρνείται την απόφαση του προεδρείου προσθέτοντας χαρακτηριστικά «φέρτε μας τα ΜΑΤ».

Με την ανακοίνωση της απόφασης εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής να αποκλειστεί ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός από την σημερινή συζήτηση της Βουλής, συνεχίστηκε η διακοπείσα συνεδρίαση.

Όπως ανακοίνωσε από την έδρα ο προεδρεύων, Γιώργος Λαμπρούλης, σε περίπτωση υποτροπής του βουλευτή -μετά και τις σημερινές προσβλητικές αναφορές εντός της Ολομέλειας κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη- αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του βουλευτή της ΧΑ για 15 ημέρες από τις συνεδριάσεις.

Η απόφαση αυτή, καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές όλων των πτερύγων, εκτός από την Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής της οποίας ωστόσο παρέμεινε εντός της Ολομέλειας.

Φωτογραφίες της Εurokinisi από την προσπάθεια απομάκρυνσης του χρυσαυγίτη Λαγού:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)