to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:56 | 13.03.2018

Διεθνή

Νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Υεμένη

Δημοσιογράφος του AFP που μετέβη στο σημείο μέτρησε τουλάχιστον πέντε θύματα.


Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στο Άντεν εναντίον μιας μονάδας των δυνάμεων ασφαλείας της Υεμένης που στηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η επίθεση είχε στόχο ένα κέντρο ανεφοδιασμού τροφίμων της δύναμης αυτής με την ονομασία «Ζώνη Ασφαλείας» το οποίο βρίσκεται στο βόρειο Άντεν, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων εργαζόμενοι στο κέντρο αυτό, σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν μεταξύ των οποίων και περαστικοί, πρόσθεσε. Το κτίριο και πολλά οχήματα έχουν υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας μέσω του ιστοτόπου του Amaq, επισημαίνοντας ότι εξαπολύθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος είχε στόχο ένα κέντρο της δύναμης «Ζώνη Ασφαλείας, υποτελής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» στην περιοχή αλ Ντάριν της συνοικίας αλ Μανσούρα.

Στις 24 Φεβρουαρίου πέντε άνθρωποι, μεταξύ τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές εναντίον της μονάδας αντιμετώπισης τρομοκρατίας επίσης στο Άντεν.

Η μονάδα αυτή είναι πιστή στον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.

Τα τελευταία χρόνια το Άντεν, η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Υεμένης, έχει γίνει θέατρο πολλών επιθέσεων με θύματα εκατοντάδες ανθρώπους. Την ευθύνη για κάποιες επιθέσεις έχει αναλάβει το ΙΚ και για άλλες η αλ Κάιντα.

Στόχος των τζιχαντιστών είναι κυρίως οι κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες υποχώρησαν στη νότια Υεμένη αφού εκδιώχθηκαν από την πρωτεύουσα Σανάα από τους σιίτες αντάρτες Χούτι τον Σεπτέμβριο του 2014.

Από τον Μάρτιο του 2015 ένας συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα επεμβαίνει στην Υεμένη για να στηρίξει τις δυνάμεις του Χάντι εναντίον των Χούτι.

Η αποστολή της διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει επιχειρήσεις εναντίον τζιχαντιστικών οργανώσεων, τόσο του ΙΚ όσο και της αλ Κάιντα, οι οποίες εκμεταλλεύθηκαν το χάος που έχει προκληθεί στην Υεμένη εξαιτίας του πολέμου για να ενισχύσουν την παρουσία τους στα νότια.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)