to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 25.11.2016

Πολιτική

Νέα επίσχεση εργασίας από το Σάββατο στον ΟΑΣΘ - Δεν θα συνεχιστεί ο εκβιασμός δηλώνει ο Χρ. Σπίρτζης

"Μέχρι χθες βλέπαμε θετικά τα αποτελέσματα της συνάντησης και τις εξελίξεις, πλέον, όμως, δεν θα συνεχιστεί ο εκβιασμός των πολιτών και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης από μια ομάδα συμφερόντων που επί δεκαετίες λυμαίνεται την πόλη και τις αστικές συγκοινωνίες της", σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων


Σε επίσχεση εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν από αύριο Σάββατο και επ' αόριστον οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και ενώ νωρίτερα ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης δήλωσε πως οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν καθώς υπήρξε συμφωνία με τον ΟΑΣΘ για τις διαφορές που υπάρχουν για τον ΦΠΑ.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συνδικάτου των Εργαζομένων στον Οργανισμό, που ζητεί την καταβολή όλων των δεδουλευμένων. «Αναβάλλαμε τέσσερις φορές τις κινητοποιήσεις αλλά η κοροϊδία έχει ένα όριο. Δεν πάει άλλο, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ την Πέμπτη θα είναι τρεις μήνες απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το χερόφρενο δεν το τραβάμε εμείς, αλλά ο Σπίρζης» είπε στο Voria.gr o πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στέλνουν κραυγή αγωνίας εν όψει της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. «Αφού όπως λέει ο κ. Σπίρτζης υπάρχει συμφωνία για τη διαφορά ΦΠΑ, ζητήσαμε την προεκταμίευση ενός ποσού για την πληρωμή των εργαζομένων, αλλά δυστυχώς κάποιοι έχουν πάρει την απόφαση να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της πόλης» πρόσθεσε.

Χρ. Σπίρτζης:«Δεν θα συνεχιστεί ο εκβιασμός των πολιτών και επισκεπτών της Θεσσαλονίκη»

Σαφές μήνυμα προς τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί ο εκβιασμός των πολιτών και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης έδωσε, σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ερωτηθείς για τη νέα απόφαση που ελήφθη για την πραγματοποίηση επίσχεσης εργασίας από αύριο. "Μέχρι χθες βλέπαμε θετικά τα αποτελέσματα της συνάντησης και τις εξελίξεις, πλέον, όμως, δεν θα συνεχιστεί ο εκβιασμός των πολιτών και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης από μια ομάδα συμφερόντων που επί δεκαετίες λυμαίνεται την πόλη και τις αστικές συγκοινωνίες της", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί από τους εργαζομένους

Διαβεβαιώσεις σχετικά με τις εργασιακές διασφαλίσεις, που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης της ΟΛΘ ΑΕ, που αναρτήθηκε την Τρίτη, 22/11 στο VDR από το ΤΑΙΠΕΔ, ζητούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας, διακόπτοντας την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

«Ζητήσαμε μέχρι το πρωί της Δευτέρας, 28/11, να έχουμε ενημερωθεί εάν στη Σύμβαση Παραχώρησης της ΟΛΘ ΑΕ, που αναρτήθηκε από τη Τρίτη 22/11 στο VDR από το ΤΑΙΠΕΔ, έχει συμπεριληφθεί το minimun τον εργασιακών διασφαλίσεων, όπως είχε προκύψει από την μακρόχρονη διαπραγμάτευση με το υπουργείο Ναυτιλίας την προηγούμενη περίοδο», αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Αντίθετα με τις μέχρι πρότινος δεσμεύσεις της κυβέρνησης καταγράφεται αδικαιολόγητη αδράνεια, αδιαφάνεια και κωλυσιεργία από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας. Σε όσους νομίζουν ότι με “κολπάκια” του τύπου δεν γνωρίζουμε τι περιέχει το Σχέδιο της Τροποποιημένης Σύμβασης, δεν ενημερωθήκαμε κλπ διαμηνύουμε ότι ο εμπαιγμός δεν θα περάσει», επισημαίνουν, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων το δικαίωμα της εργασίας τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)